Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Persoonlijk 2 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Manouk: ‘Acht maanden oud was ze en toen besloten we te scheiden’

De komst van een baby is hoe dan ook een flinke klap op je relatie. De slapeloze nachten en het vele verzorgen, minder aandacht hebben voor elkaar: het slokt je relatie op. Niet elk stel blijft dan ook bij elkaar na het krijgen van een baby. Manouk en haar partner besloten te scheiden toen hun dochter acht maanden oud was.

Manouk (34): “We hadden het zo lekker samen, mijn nu ex-man en ik. Zes jaar samen waarvan twee getrouwd, een koopwoning, beide werk wat we graag deden en een grote vriendengroep om ons heen. Helemaal klaar voor de volgende stap: een baby. Want die kinderwens, die hadden we allebei. Niets stond ons meer in de weg en dus besloten we ervoor te gaan.

We waren geen goed team en besloten te scheiden

Na een paar maanden raakte ik zwanger. Ik deed een test toen ik alleen thuis was en kon mijn geluk niet op. Ik besloot mijn man die avond te verrassen. Hij kwam thuis van zijn werk en de tafel stond vol met lekker eten en hij was inderdaad aangenaam verrast. Niet wetende dat ik nog een cadeautje voor hem had natuurlijk. Voordat we gingen eten gaf ik hem de test, in een doosje. Hij was zo enorm blij en gelukkig toen hij zag wat er in het doosje zat.

Tijdens dat etentje gingen we meteen namen verzinnen en fantaseren over onze toekomst met een baby. De dag erna kwam hij thuis met een rompertje, zo lief. Alle afspraken bij de verloskundige deden we samen, hij was een heel betrokken toekomstige vader. We hadden alles geregeld voor de komst van de baby. Tot in de puntjes. De kinderkamer was af, alle spullen die we nodig hadden en nog veel meer hadden we in huis. Verlof was geregeld en ook de administratieve zaken waren klaar.

De beste vader die ze zich wensen kan

En toen was onze baby er, een lief klein meisje. Wat waren we in de wolken die eerste weken. Na een paar weken begonnen we beide weer met werken. Dat was pittig, want we sliepen weinig. We reageerden dit af op elkaar dus het werd er niet gezelliger op in huis. Na een half jaar zaten we op een dieptepunt. Na de zoveelste ruzie ben ik naar mijn zus gegaan met mijn dochtertje. En eigenlijk ben ik daar niet meer weg gegaan. Het ging niet meer, we konden niet meer en het ging niet meer goed komen ook. We waren hier geen goed team voor.

Na twee maanden apart geleefd te hebben van elkaar, waren we rustiger en ging het beter. Maar we voelden wel alle twee aan dat onze relatie niet meer te redden was. Er was te veel gezegd en gebeurd de afgelopen periode. We besloten dat het beter was voor onze dochter en voor ons om te scheiden. Ook nu weer regelden we alles tot in de puntjes, gelukkig ging dat allemaal goed. We wonen zelfs bij elkaar in de straat nu en de omgang met onze dochter gaat heel soepel. Daar ben ik heel erg blij om. Wel vind ik het heel erg dat onze relatie waarvan ik dacht dat die heel sterk was, zo snel in een dieptepunt raakte.

Vertrouwen

Mijn dochter verzacht de pijn en het is zo fijn om haar om me heen te hebben. En ook laat ik haar vol vertrouwen achter bij mijn ex-man op de dagen dat ze bij hem is. Want je kan zeggen wat je wil, maar hij is de beste vader die ze zich maar wensen kan.”

Aan alle gescheiden ouders: deze dingen wil jij niet tegen je kind zeggen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme