24 stoere babynamen geïnspireerd op superhelden

Zwanger Laura Saija 2 apr 2023
Leestijd: 6 minuten

Het kiezen van een babynaam is een van de belangrijkste beslissingen die ouders moeten nemen voor hun kind. Soms willen ouders stoere babynamen voor hun kind. Wat is er nu stoerder dan een naam geïnspireerd op superhelden?

Superhelden worden geassocieerd met eigenschappen als kracht, moed en heldhaftigheid. Dit maakt superheldennamen een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een stoere naam voor hun kind.

Babynamen geïnspireerd op superhelden

Hieronder vind je 24 stoere babynamen geïnspireerd op superhelden met hun betekenissen.

1. Logan

De naam Logan, geïnspireerd op het personage Wolverine uit de X-Men. Het is afgeleid van het Keltische woord ‘lagán’, wat ‘kleine holle’ of ‘van de kleine heuvel’ betekent. Dit past perfect bij een stoer en dapper kind dat altijd klaarstaat voor avontuur.

2. Wanda

Wanda Maximoff is een krachtige heldin uit het Marvel-universum, beter bekend als Scarlet Witch. De naam heeft een Slavische oorsprong en die ‘ronde’ of ‘slimme’ betekent.

3. Clark

De naam Clark is geïnspireerd op het personage Superman en heeft een betekenisvolle herkomst. De naam is afgeleid van het Oud-Engelse woord ‘clerc’, wat ‘geleerde’ of ‘geestelijk leider’ betekent. Dit geeft de naam een krachtige en intellectuele connotatie, die perfect past bij een kind dat slim en moedig is en klaar staat om de wereld te veranderen.

4. Jessica

Jessica Jones is een voormalig superheldin uit de Marvel Comics die haar krachten heeft opgegeven om privédetective te worden. De naam Jessica komt van de Hebreeuwse naam Yiskah, wat ‘ziende’ of ‘waarnemend’ betekent.

5. Tony

Tony komt van Tony Stark uit Iron Man. Het is eigenlijk een verkorte versie van de naam Anthony, die afgeleid is van het Latijnse woord ‘antos’, wat ‘onbetaalbaar’ betekent. In sommige culturen wordt de naam Anthony ook geassocieerd met de betekenis ‘bloem’.

6. Diana

Diana staat ook wel bekend als Wonder Woman. De naam is afgeleid van het Latijnse woord ‘divus’, wat ‘hemels’ of ‘goddelijk’ betekent. Dit geeft de naam een krachtige en nobele betekenis, die perfect past bij een kind dat sterk en moedig is, maar ook een hart van goud heeft.

7. Bruce

Bruce Wayne is een personage uit de strips van DC Comics, beter bekend als de superheld Batman. De naam is afgeleid van het Oud-Franse woord ‘bruis’ of ‘bruce’, wat ‘bos’ of ‘struikgewas’ betekent.

8. Natasha

Natasha Romanoff uit de Marvel Comics staat beter bekend als Black Widow. Een superheldin die bekend staat om haar vaardigheden als spion en vechter. Het is een Russische naam die afgeleid is van het Griekse woord ‘anatoli’, wat ‘verjaardag’ betekent.

9. Steve

Steve Rogers is Captain America uit de Marvel Comics.  Het is een stoere naam die een eerbetoon kan zijn aan een legendarische superheld die bekend staat om zijn leiderschap en moed. Het is eigenlijk een verkorte versie van de naam Steven, die afgeleid is van het Griekse woord ‘stephanos’, wat ‘kroon’ of ‘overwinning’ betekent.

10. Peter

Peter Parker uit de strips van Marvel Comics en staat beter bekend als Spider-Man. Hij kan tegen muren op te klimmen en spinnenwebben te schieten. De naam is afgeleid van het Griekse woord ‘petros’, wat ‘rots’ of ‘steen’ betekent.

11. Kara

Kara Zor-El is een fictief personage uit de strips van DC Comics, beter bekend als Supergirl. De naam Kara komt oorspronkelijk uit het Grieks en betekent ‘puur’ of ‘geliefd’. Supergirl Kara staat bekend  om haar kracht en moed, maar ook om haar zachte en liefdevolle persoonlijkheid.

12. Wade

Wade Wilson komt uit de Marvel Comics en is beter bekend als Deadpool. De superheld die bekend staat om zijn humor en moed en die snel geneest van zijn verwondingen. De naam Wade komt oorspronkelijk uit het Oud-Engels en betekent ‘doorwaadbare plaats’.

13. Selina

Selina Kyle, beter bekend als Catwoman, is een populaire superheldin is in de DC Comics. In de strips wordt ze vaak afgebeeld als een complex personage, waarbij haar relatie met Batman soms romantisch is en soms vijandig. De naam Selina heeft een Griekse oorsprong en betekent ‘maan’.

14. Scott

Ant-Man Scott Lang, uit de strips van Marvel Comics, is een meesterdief die zichzelf omschoolt tot een held door het gebruik van een speciaal pak waarmee hij kan krimpen en tegelijkertijd extra kracht kan krijgen. Een superheld die bekend staat om zijn vermogen om anderen te beschermen en te verdedigen. De naam Scott komt oorspronkelijk uit het Oud-Engels en betekent ‘beschermer’.

15. Jean

Jean Grey, oftewel Dark Pheonix, is een mutant met telepathische en telekinetische krachten. Een superheldin die bekend staat om haar kracht en moed, maar ook om haar compassie en medeleven. De naam Jean komt oorspronkelijk uit het Frans en betekent ‘genadig’ of ‘barmhartig’.

16. Oliver

Oliver Queen staat beter bekend als Green Arrow uit DC Comics. Hij is een superheld die bekend staat om zijn behendigheid en precisie, maar ook om zijn vreedzame en milieubewuste houding. De naam Oliver komt oorspronkelijk uit het Latijn en betekent ‘vrede’ of ‘olijfboom’.

17. Hal

Hal Jordan is een personage uit Green Lantern van DC Comics. Deze superheld staat bekend om zijn kracht en doorzettingsvermogen, maar ook om zijn heldhaftige en beschermende karakter. Hal is een verkorte versie van de naam Harold, die oorspronkelijk uit het Oud-Engels komt en ‘heerser van het leger’ betekent.

18. Matt

Matt Murdock, beter bekend als Daredevil, is een van de bekendste superhelden van Marvel Comics De naam Matt is een verkorte versie van Matthew, wat in het Hebreeuws ‘geschenk van God’ betekent.

19. Harley

Harley Quinn is een personage uit de Batman-strips van DC Comics. Quinn was oorspronkelijk de psychiater van de Joker, maar raakte later zelf betrokken bij criminele activiteiten en ontwikkelde een obsessie voor de Joker. Harley is een Engelse naam die inderdaad ‘weide van de haas’ betekent. Het is afgeleid van de woorden ‘hara’ (haas) en ‘leah’ (weide).

20. Frank

Frank Castle is The Punisher, een van de bekendste en meest gevreesde antihelden van de Marvel Comics. Hij staat bekend om zijn vastberadenheid en moed om het goede te doen. De naam Frank is een korte vorm van Franciscus, wat in het Latijn ‘vrij’ of ‘openhartig’ betekent.

21. Danny

Danny Rand is Iron Fist van de Marvel Comics. De naam Danny is een verkorte versie van Daniel, wat ‘God is mijn rechter’ betekent.

22. Luke

Luke Cage, of Carl Lucas, van de Marvel Comics staat bekend om zijn inzet voor gerechtigheid en bescherming van de kwetsbaren. De naam Luke betekent ‘lichtgevend’ of ‘verlicht’.

23. Billy

Billy Batson is de jonge held die bekend staat als Shazam. De naam Billy is een verkorte versie van William, wat ‘beschermer’ of ‘dappere krijger’ betekent. Het is een krachtige en stoere naam die past bij een jongen die zichzelf transformeert in een heldhaftige volwassene met de hulp van bovennatuurlijke krachten.

24. Kamala

Kamala Khan, ook bekend als Ms. Marvel, is een superheldin uit de strips van Marvel Comics. Ze is Kamala is een belangrijk personage geworden in de strips van Marvel vanwege haar diversiteit. In het Sanskriet, een oude taal uit India, betekent Kamala ‘lotusbloem’, wat staat voor zuiverheid en schoonheid. In het Arabisch betekent de naam ‘volmaaktheid’ of ‘perfectie’.

15 spirituele babynamen met betekenis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme