Bevalling gemist: ‘Ik ben op de bank in slaap gevallen toen ik de vluchtkoffer wilde halen’

Persoonlijk Vera Guldemeester 2 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

In de rubriek Bevalling gemist laten we mannen aan het woord die de geboorte van hun kind hebben gemist. Of dat nu komt doordat ze moesten werken of omdat ze te druk aan het feesten waren, in deze rubriek lees je het allemaal.

Zo heeft Robin de geboorte van zijn dochter gemist, omdat hij op de bank in slaap was gevallen. “Op het moment dat ik wakker werd en zag dat ik 42 gemiste oproepen had, kon ik wel door de grond zakken”, vertelt hij aan Famme.

Bevalling gemist: Robin

“Romy en ik zijn nu anderhalf jaar een stel. We leerden elkaar kennen op een datingapp. Na wat dates gaven we aan dat we elkaar leuk vonden. Romy kwam alleen pas net uit een relatie en wilde allesbehalve direct in een nieuwe relatie stappen. Ik vond haar de moeite waard om te wachten, dus vertelde ik haar dat ik haar de tijd en ruimte zou geven. Ondanks dat we geen relatie hadden, zagen we elkaar vanaf het begin minimaal twee keer in de week.

Zwanger

Toen Romy en ik elkaar drie maanden kenden, raakte ze zwanger. We waren allebei in shock. Vader worden stond zeker nog niet op de planning, ik vond mezelf met 25 jaar eigenlijk nog te jong. Toch zei ik direct tegen Romy dat ik er altijd voor haar en de baby zou zijn, mocht ze het kind willen houden. Na diverse gesprekken besloten we om ervoor te gaan.

Niet makkelijk

Romy had geen makkelijke zwangerschap en daarnaast waren wij ook nog erg zoekende met elkaar. We kenden elkaar amper en toch was er een baby op komst. Mijn kleine appartement in de stad maakten we klaar voor de komst van een baby. De woonkamer splitsten we op en zo hadden we een kleine babykamer. Ondanks dat het niet makkelijk was, gingen we er vol voor.

Bevalling

Na 41 weken zwangerschap werd Romy ingeleid. Ze kreeg in het ziekenhuis een ballonnetje ingebracht en de volgende dag moesten we terugkomen. In alle drukte waren we de vluchtkoffer voor in het ziekenhuis vergeten. De gynaecoloog zei dat ik nog genoeg tijd had om heen en weer naar huis te gaan, dus ik besloot om de vluchtkoffer te gaan halen. Ik reed op mijn gemakje naar huis.

In slaap gevallen

Eenmaal thuis merkte ik dat ik enorme honger had. Ik besloot even snel een tosti te maken. Tijdens het eten van de tosti ging ik op de bank zitten en voor ik het wist was ik in slaap gevallen. De dagen ervoor had ik van alle spanning amper geslapen. Drie uur later schoot ik wakker en wist ik direct dat het foute boel was. Ik rende naar mijn telefoon, die in mijn jaszak zat en zag dat ik  inmiddels 42 gemiste oproepen had. Ik kon wel door de grond zakken.

Alleen bevallen

Toen ik Romy belde kreeg ik haar huilend aan de telefoon. Ze was boos en verdrietig. Hoe had ik haar zo in de steek kunnen laten? Romy was helemaal alleen bevallen van onze dochter Jolein. Op het moment dat ze mij niet kon bereiken, had ze haar moeder in paniek gebeld. De bevalling ging zo snel, dat ook haar moeder te laat gekomen was. Romy nam het mij erg kwalijk. Niet alleen dat ik in slaap was gevallen, maar ook dat ze geen kleding voor Jolein had. Alles zat immers in die vluchtkoffer die ik ging halen.

Direct verliefd

Ik stapte direct in de auto en eenmaal in het ziekenhuis aangekomen schaamde ik mij enorm. Toch zette ik dat gevoel even opzij, want ik wilde niets liever dan kennismaken met mijn dochter. Ze was prachtig en ik was direct verliefd op haar. Inmiddels is ze een paar maanden en groeit ze goed. Het vaderschap is niet altijd makkelijk, maar we komen er wel. Romy is een aantal weken erg verdrietig en boos op mij geweest. Natuurlijk snapte ik dat. Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Inmiddels gaat het beter, omdat ze ziet dat ik hard mijn best doe om een goede partner en vader te zijn.”

Co-slapen met je baby kan zorgen voor depressieve gevoelens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme