Babynamen geïnspireerd op internationale prinsessen

Zwanger Valéry de Voijs 27 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoek jij nog een babynaam voor jouw dochter? Laat je inspireren door deze elegante namen. Dit zijn namelijk een aantal prachtige namen van internationale prinsessen.

Leg die rode loper maar uit voor jouw kleine prinsesje.

Babynamen

Droom weg bij de bijzondere verhalen van deze internationale prinsessen.

Elisabeth

De dochter van koning Filip en koningin Mathilde is nog maar twintig jaar, maar heeft genoeg elegantie om heel België mee te charmeren. Elisabeth is dan een een klassieke naam die past bij een ware prinses. Ook haar jongere zusje Eléonore is een unieke optie voor een babynaam.

Diana

Prinses Diana van Wales was niet alleen een fantastische moeder, ze had ook gevoel voor humor, een iconische kledingstijl en droeg haar hart op de juiste plaats. Daarbij is Diana een mooie naam en mag zeker niet in dit lijstje ontbreken.

Emily

Voor het verhaal van Emily Eléonore moeten we de geschiedenisboeken induiken. Deze prinses, geboren in 1844 is geboren op Zanzibar en was de eerste prinses van Zanzibar en Oman. Meer weten over het bijzondere leven van deze prinses? Dan kun je wegdromen in het door haar geschreven boek Memoirs of an Arabian Princess from Zanzibar.

Charlotte

Aahh… natuurlijk mag ook de prachtige prinses Charlotte van Cambridge niet ontbreken. De knappe Charlotte is dan nog maar zes jaar oud, ze verovert menig hartje met haar lieve lach.

Victoria

Als je op zoek bent naar een klassieke babynaam is Victoria een mooie optie, geïnspireerd op de kroonprinses van Zweden. Prinses Victoria is getrouwd met prins Daniel en heeft twee schattige kinderen: prinses Estelle en prinses Oscar.

Charlene

Het leven van prinses Charlene is een sprookje waar menig meisje in haar jonge jaren van droomt. Charlene Lynette Wittstock wordt namelijk in Zimbabwe geboren. Haar vader heeft een computerbedrijf; haar moeder is competitiezwemster. Het gezin verhuist naar Zuid-Afrika waar Charlene hetzelfde zwemtalent blijkt te hebben als haar moeder. Wanneer ze de Grand Prix Formule 1 bezoekt ontmoet ze prins Albert van Monaco, en the rest is history

Marie-Chantal

We sluiten het lijstje af met de kroonprinses van Griekenland. De mooie blondine is afkomstig uit Engeland, ondertussen moeder van vijf kinderen en oprichtster van een kinderkledinglijn. Een inspirerende naam van een inspirerende prinses.

Deze babynamen passen het beste bij het sterrenbeeld van je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme