Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Kinderen 22 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

30x babynamen uit onze favoriete series uit de jaren ’90

Ken jij ze nog? De blonde tweeling uit Sweet Valley High? Of wat dacht je van Sabrina, the Teenage Witch? Niet alleen leuk om nog eens stil te staan bij onze favoriete series, maar we kunnen er ook fijne inspiratie uit halen. Wat dacht je van deze leuke babynamen?

Babynamen uit onze favo series

Wij nemen je 25 jaar (woow, zo lang?!) terug in de tijd, en presenteren de leukste karakters uit onze favoriete series uit de jaren ’90.

Saved by the Bell

Ahhh.. wij worden op slag weer verliefd als we aan de knappe Zack denken. Ook de rest van de vriendengroep mocht er wezen. Was jij niet ook een tikkie jaloers op de lange lokken van Kelly? Of de krullen van Jessie?

Sabrina the Teenage Witch

In Sabrina the Teenage Witch was Melissa Joan Hart te zien als Sabrina. Samen met haar zwarte kater Salem (ken je ‘m nog?!) en bestie Valerie maakte de heks allerlei avonturen mee.

Sweet Valley High

Als jij naar Sweet Valley High keek (ken je het intro-liedje nog?), identificeerde je óf met de zelfverzekerde Jessica, óf de lieve onschuldige Elizabeth (‘liz). De eeneiige tweeling leek met hun lange blonde haren als twee druppels water op elkaar, maar qua innerlijk kon er geen groter verschil zijn. En dan was er nog de leuke Scott, en nerd Winston

3rd Rock from the Sun

In 1996 mochten we kennis maken de familie Solomon in de serie 3rd Rock from the Sun. De familie mocht dan wel uit de ruimte komen; ze moesten zich plots aanpassen aan het menselijke leven. Dat ging Sally, Tommy en Nina de ene keer net iets beter af dan de andere keer.

The O.C.

Officieel niet uit de jaren ’90, maar we vonden deze serie stiekem leuk genoeg om aan het lijstje toe te voegen. Leefde jij en je vriendinnen ook niet mee met Ryan en Marissa? Of was jij voor team Seth en Summer?

Kees & Co

De Nederlandse serie met Simone Kleinsma was eind jaren negentig wekelijks op de buis te zien. Wist je dat ook Sascha Visser en Nikkie Plessen te zien waren in deze populaire serie? Ook fictieve karakters Anne, Thomas, Michel en Sonja kwamen iedere aflevering weer terug.

W817

De Vlaamse serie w817 (uit te spreken als ‘wacht eens even’) ging over een vriendengroep uit België, die samen een huishouden probeerden te runnen. Met de nadruk op ‘probeerden’. Het zou namelijk geen komedie zijn als er niet van alles mis ging. Huisgenoten Tom, Akke, Jasmijn, Carlo en Kim rolde van het ene avontuur in het andere.

SamSam

Als we aan SamSam denken, denken we meteen aan de knorrige Nol Brouwer, die samen met zijn Rietje in het souterrain woonde. Boven woonde huisgenoot Jimmy met Christine en Jolanda. Beste vriend Lex woonde weliswaar op de zolder: toch was hij vaak in het appartement te vinden.

Van Agnes tot Zoë: 16x de mooiste Griekse meisjesnamen (mét betekenis)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme