Laura Saija
Laura Saija Geld en carriere 8 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Bespaar honderden euro’s op de babyuitzet met deze 8 tips

Toen mijn eerste dochter geboren werd, heb ik alles nieuw gekocht. Niet alleen dat, ik kocht ook heel veel onnodige spullen. Achteraf gezien heeft me dat een fortuin gekost. Gelukkig hoeft het aanschaffen van de babyuitzet niet per se een fortuin te kosten.

In feite is het idee van alles nieuw kopen voor je baby niet meer zo vanzelfsprekend in deze tijd. Het is namelijk helemaal niet duurzaam, tenzij je van plan bent het voor meerdere kinderen te gebruiken. Ook is het leven tegenwoordig al duur genoeg.

Bespaar honderden euro’s op de babyuitzet met deze 8 tips

Met een beetje creativiteit kun je honderden euro’s besparen, zonder in te leveren op kwaliteit of veiligheid. Hier zijn acht handige tips om je op weg te helpen.

1. Leen of ruil

Veel babyartikelen worden slechts voor een korte periode gebruikt. Overweeg om items zoals wiegen, commodes en zelfs kleding te lenen van vrienden of familieleden die ze niet meer nodig hebben. Je kunt ook deelnemen aan ruilgroepen online waar ouders hun gebruikte babyartikelen ruilen voor iets anders dat ze nodig hebben.

2. Koop tweedehands

Er zijn talloze online marktplaatsen en tweedehands winkels waar je kwaliteitsvolle babyuitzet kunt vinden voor een fractie van de prijs van nieuwe items. Let wel op de staat van de artikelen en controleer of ze voldoen aan veiligheidsnormen voordat je ze aanschaft.

3. Minimaliseer de kledingkast

Baby’s groeien snel, dus je hebt niet veel kleding in verschillende maten nodig. Kies voor een paar essentiële stukken die je gemakkelijk kunt mixen en matchen en vul aan naarmate je baby groeit.

4. Kijk naar outletwinkels en kortingsacties

Veel winkels bieden regelmatig kortingen en promoties aan op babyartikelen. Houd deze aanbiedingen in de gaten en sla je slag wanneer je een goede deal ziet.

5. Investeer in duurzame items

Sommige babyartikelen, zoals een stevige kinderwagen of een kwaliteitsvolledig ledikant, zijn de investering waard omdat ze lang meegaan en kunnen worden doorgegeven aan toekomstige kinderen of verkocht kunnen worden wanneer je ze niet meer nodig hebt.

6. Maak gebruik van handgemaakte en DIY-opties

Van babydekens tot speelgoed, er zijn talloze DIY-opties beschikbaar die niet alleen geld besparen, maar ook een persoonlijk tintje toevoegen aan de babyuitzet. Misschien heb je een moeder of schoonmoeder die graag wil breien of dekentjes wil naaien. Ze zullen alleen maar blij zijn als je om hulp vraagt.

7. Overweeg wasbare luiers

Hoewel de initiële investering hoger kan zijn, bespaar je op lange termijn aanzienlijk geld door over te stappen op wasbare luiers in plaats van wegwerpluiers.

8. Wees selectief met accessoires

Het is verleidelijk om allerlei schattige babyaccessoires te kopen, maar veel ervan zijn niet essentieel. Wees selectief en koop alleen de accessoires die je echt nodig hebt. Vaak weet je dit pas als de baby geboren is.

Had ik maar nooit… ‘Mijn hele babyuitzet zo snel weggegeven’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme