Bedgeheimen na de bevalling: ‘Hij was nog banger dan ik’

Relatie Laura Saija 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Jolien over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“Ik was heel erg bang voor de bevalling en wilde per se in het ziekenhuis bevallen. Ik heb wel vier cursussen gedaan om me voor te bereiden en uiteindelijk ging alles wat ik geleerd had overboord toen het echt ging gebeuren. Het was een soort oerinstinct en uiteindelijk ben ik met 39 weken natuurlijk bevallen in het ziekenhuis.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Het duurde vijf weken voordat we weer seks hadden na de bevalling. Ik had geen complicaties tijdens de bevalling en herstelde vrij snel. Eigenlijk begonnen we weer met seks nadat ik stopte met vloeien.”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“Zelf vond ik het eigenlijk niet zo spannend om weer seks te hebben, maar dat was voor Matthijs wel anders. Hij durfde er bijna niet aan te beginnen. Hij had de baby eruit zien komen en was heel bang dat mijn hele vagina veranderd zou zijn hierdoor. Ook was hij bang dat hij mij pijn zou doen en dat ons seksleven voor altijd anders zou zijn.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Gelukkig kon ik Matthijs gerust stellen. We begonnen daarom ook rustig aan, zodat hij zich echt op zijn gemak zou voelen. Ik vond het een heel intiem moment, want voor hem is er ook veel veranderd sinds de komst van de baby.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“Ik denk dat de seks weer op normaal niveau is, net als voor de bevalling. We hebben zo’n drie keer per week seks. Natuurlijk is ons ritme veranderd en hebben we minder tijd voor elkaar, maar gelukkig hebben we nog steeds regelmatig seks met elkaar.”

Bedgeheimen na de bevalling: ‘Sinds de bevalling kan ik mijn ontlasting niet ophouden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme