Bedgeheimen van Leonie (38): ‘Ik belde mijn vaste scharrel omdat ik intimiteit miste’

Persoonlijk Laura Saija 28 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Leonie over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“Twee jaar geleden werd ik bewust alleenstaande moeder van mijn zoon Otis. Ik was 36 en wilde graag een kind, alleen op liefdesgebied wilde het allemaal niet echt lukken. Het is niet zo dat ik geen vriendjes had, juist wel. Ik had zelfs een heel bloeiend seksleven, omdat ik eindeloos op zoek was naar de ware. Uiteindelijk werd ik dus een alleenstaande moeder en de zwangerschap en bevalling waren best eenzaam. Mijn beste vriendin was bij de bevalling in het ziekenhuis, die uiteindelijk 36 uur heeft geduurd.”

Hoe lang duurde het voordat je weer seks had?

“Logischerwijs moest ik eerst bijkomen van de bevalling en de hele periode daarna was zwaar. Al die lichamelijke veranderingen en borstvoeding, ik voelde me helemaal niet meer mezelf. Een aantal maanden na de bevalling begon ik toch de intimiteit te missen en daarom besloot ik af te spreken met een vaste scharrel Chris. Voor hem was het ook wennen dat ik nu een kind had, maar dat veranderde verder niets tussen ons. Ongeveer vier maanden na de bevalling had ik weer voor het eerst seks met hem. Hij kwam ‘s avonds bij mij thuis toen Otis lag te slapen. Het was onwennig en snel, maar ik voelde echt dat ik dat lichamelijk contact en de intimiteit wel nodig had na de eenzame maanden alleen met een baby.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Het enige verschil was het feit dat ik me lichamelijk minder op mijn gemak voelde. Ik dacht dat ik minder aantrekkelijk was doordat mijn lichaam zo enorm veranderd was. Mijn borsten waren nog erg vol en ik heb striae op mijn buik. Gelukkig vond Chris dit totaal geen probleem en hij stelde mij op mijn gemak. Nu we weer een aantal jaren verder zijn, ben ik ook gewend aan mijn eigen lichaam geraakt en schaam ik me nergens meer voor.

Hoe kun je je seksleven weer een oppepper geven?

“Een goede oppas vinden, haha. Als ik mijn seksleven een oppepper wil geven, moet ik toch echt op zoek naar een nieuwe lover. Otis is nu ruim twee jaar en ik heb nog steeds geen relatie. Het is toch iets wat ik nog hoop te vinden, iemand om oud mee te worden. Als ik dat wil vinden zou ik een vaste oppas moeten vinden om te daten, want dat komt er anders gewoon niet van met zo’n kleintje in huis. Ik denk dat dat ook geldt voor mensen die wel een relatie hebben en de intimiteit erin willen houden.”

Seks na de bevalling, het blijft een beetje een taboe om te bespreken. En als de verloskundige tijdens haar laatste bezoekje zegt: “Doe je het wel veilig?” Denk je wellicht, waar hééft ze het over? Want ja, seks is misschien niet top of mind deze dagen. En de dagen erna trouwens ook niet. Wat kun je verwachten van de seks na de bevalling? Wij vertellen het je.

Bedgeheimen van Erin (33): ‘Toen ik ovulatietesten begon te doen, bereikte ons seksleven een dieptepunt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme