Is dit de enige echte, kindvriendelijke manier om van berg bij baby’s af te komen?

Baby Laura Saija 12 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Er bestaan veel dure behandelingscrèmes om van berg bij baby’s af te komen. Gelukkig is er een hele makkelijke, goedkope en natuurlijke manier om berg snel te verwijderen.

Met deze behandeling ben je binnen no-time van berg af bij baby’s.

Hoe kom je van berg bij baby’s af?

Een effectieve manier om berg bij baby’s te verwijderen is door het hoofd van je kind helemaal in te smeren met olie. Dit is het makkelijkst als zij in de kinderstoel zitten of in een wipstoel liggen. Gebruik voor het insmeren een natuurlijke olie, zoals arganolie of amandel olie. Eigenlijk zijn alle natuurlijke olieen goed te gebruiken, zelfs olijfolie.

Als de olie intrekt, weekt berg langzaam los van de hoofdhuid. Deze losgekomen schilfers kunnen daarna voorzichtig uitgekamd worden met de kleine tanden van een luizenkam zonder de gevoelige hoofdhuid te beschadigen. De schilfers blijven in het kammetje hangen, zodat ze ook meteen uit het haar van je baby komen.

Voorzichtig

Ga voorzichtig te werk om irritatie te voorkomen. Als je merkt dat de hoofdhuid van de baby rood wordt of dat de schilfers niet loskomen is de olie niet goed genoeg ingetrokken en kun je de behandeling beter stoppen.

Waarom hebben baby’s berg?

Het is meestal niet bekend hoe baby’s aan berg komen. Dit komt niet door shampoos of andere verzorgingsproducten. Waarschijnlijk ontstaat berg bij pasgeboren baby’s door het opdrogen van vernix, de witte beshermlaag op de huid in de baarmoeder. Na vier weken kan berg beschouwd worden als een vorm van roos, ook wel bekend als seborroïsch eczeem bij kinderen. Berg is niet besmettelijk, je kindje kan dit dus niet van andere kinderen krijgen of iemand besmetten.

Gaat berg vanzelf weg?

Berg gaat uiteindelijk vanzelf weg, het is een onschuldige aandoening die niet schadelijk is voor je kindje. Door het te behandelen is het sneller weg. Veel ouders kiezen hiervoor omdat berg er vaak niet aantrekkelijk uitziet.

Berg bij je baby: wat is het? En wat kun je er aan doen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme