5x besparen op uitjes tijdens de herfstvakantie

Eropuit Laura Saija 17 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De herfstvakantie is deze week in een groot deel van het land begonnen en met de huidige prijzen besparen we het liefst ook op onze uitjes. Helaas kost het namelijk vaak een fortuin om met het hele gezin naar de dierentuin of het pretpark te gaan.

Gratis naar het strand of het bos is ook niet altijd een optie als op het weerbericht alleen maar regenwolkjes te zien zijn.

Besparen op uitjes tijdens de herfstvakantie

Hoe kun je het best besparen op uitjes tijdens de herfstvakantie?

Kijk lokaal

Heb je al eens goed uitgeplozen wat er allemaal voor opties zijn binnen jouw provincie voordat je de hele tank vol gooit om naar Artis of de Efteling te rijden? Meestal zijn er wel kleinschalige dierentuinen of pretparken te vinden. Ook worden er in de vakantie soms activiteiten of evenementen georganiseerd door lokale horeca of de bibliotheek. Voor de kinderen net zo leuk en jij houdt de benzinekosten in je zak.

Neem lunch mee

Als je met een groot gezin een dagje weg bent, kunnen de kosten voor lunch en snacks al snel oplopen. Daarnaast is er niet altijd gezond eten te vinden bij een pretpark. Een beetje voorbereiding en je bespaart al snel tientallen euro’s op lunch. Daarnaast kun je gewoon het broodje pindakaas en de favoriete snacks van je peuter meenemen. Je loopt niet het risico dat je ergens een duur broodje bestelt en dat je peuter het niet lekker vindt.

Ga op zoek naar kortingscodes

Het kan zomaar voorkomen dat je helemaal niet de volle pond hoeft te betalen als je ergens toegangskaarten voor koopt. Op internet zijn veel kortingscodes of veilingen te vinden en daarmee kun je besparen op uitjes. Ook bestaat er de voordeelagenda van de Postcode Loterij met veel kortingen voor uitjes.

Schaf een museumpas aan

Kinderen tot vier jaar, of soms zelfs tot achttien jaar, hebben gratis toegang tot musea. Voor jezelf moet je uiteraard wel toegangskaarten kopen voor een museum. Dit kan voor een heel gezin als snel oplopen tot zo’n vijftig euro aan entreekosten. Met een museumkaart heb je direct voor een heel jaar je museumuitjes gedekt. Erg leuk, omdat er in vakanties vaak iets georganiseerd wordt voor kinderen. Het is nu bijvoorbeeld museumkidsweek met veel extra kinderactiviteiten.

Bereid het avondeten voor

Na een lange dag uit, heb je natuurlijk totaal geen zin en tijd meer om te koken. Met hongerige kinderen resulteert dat in een snelle hap onderweg of in een restaurant. Ook dit kan met een heel gezin inclusief drankjes tegen de honderd euro lopen, terwijl je hier ook op kunt besparen. Hoe fijn is het als je lekker naar huis kan gaan en er staat een lasagne op jullie te wachten die alleen nog maar de oven in geschoven hoeft te worden.

7 leuke gratis uitjes om met je dreumes te ondernemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme