Dit is de beste goedkope kinderwagen volgens de Consumentenbond

Baby Jana Witteman 20 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe vind je tussen het enorme aanbod kinderwagens de juiste? Zeker met een beperkt budget kan de keuze knap lastig zijn. Gelukkig wordt de markt uitvoerig onderzocht: dit is de beste goedkope kinderwagen voor de kleine(re) portemonnee.

Eerder schreven we overigens al over de slechtste buggy’s, die je dus beter níét kunt kopen. Dat scheelt jouw een miskoop en zo voorkom je dat je je baby onnodig in een gevaarlijke situatie brengt.

Voorwaarden voor een goede kinderwagen

Als je je eerste voetstappen op de kinderwagenmarkt zet, kan dat behoorlijk overweldigend zijn. Daarom lichten wij vier kenmerken van Keuzehulp uit om goed op te letten.

1. Veiligheid

Deze staat wat ons betreft met stip op nummer één: veiligheid boven alles. Heeft de wagen bijvoorbeeld goede remmen? Zijn er geen gevaarlijke scharnieren voor de vingers? Ook niet onbelangrijk: een goede balans. Je wil niet dat de wagen achterover kukelt als je je volle luiertas eraan hangt.

2. Comfort

Let bij de aanschaf op een goede demping, zodat je kind niet wakker schrikt bij de minste of geringste kiezel op straat.

3. Verstelbare duwhoogte

Als jij en je partner even lang zijn, dan is dit criterium minder relevant. Maar verschillen jullie juist wel behoorlijk in lengte, dan is een verstelbare duwstang handig.

4. Inklapbaar

Zeker als je niet in een enorme villa woont, kan een inklapbare kinderwagen flink wat ruimte besparen. Of heb je een kleine auto? Dan is een inklapbare wagen ook handig.

De beste betaalbare kinderwagen

Jaarlijks voert ook De Consumentenbond een uitgebreid kinderwagen onderzoek uit. De wagens worden onderworpen aan testritten en gecontroleerd op veiligheid en gebruiksgemak.

Heb jij niet het budget om een kinderwagen van ruim 800 euro aan te schaffen? Ook dan kun je alsnog een veilige, comfortabele kinderwagen kopen.

Volgens De Consumentenbond is de Maxi-Cosi Adorra 2.0 dit jaar de beste koop. Voor 499,99 euro is deze relatief goedkope kinderwagen van jou én is de regenhoes inbegrepen. Wel zo makkelijk, toch?

Janine (29): ‘Kinderwagens van 800 tot 1500 euro, dat is toch pittig’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen