Dit is de beste leeftijd om te trouwen, volgens de wetenschap

Relatie Redactie 3 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Oké, er bestaat geen ideale leeftijd voor iets, want iedereen leeft op een andere manier. Maar volgens onderzoek is wel gebleken dat je -als je niet wilt scheiden- het beste op deze leeftijd kunt trouwen.

Trouwen

Overhaast alsjeblieft niets, maar uit onderzoek is gebleken dat je het beste tussen je 28ste en je 32ste in het huwelijksbootje kunt stappen.

Eerder scheiden

Hoe langer je wacht met het jawoord, hoe groter de kans op een scheiding namelijk is. Nicholas Wolfinger, een onderzoeker aan de universiteit van Utah, deze kans elk jaar dat je wacht, met elf procent toeneemt.

Uit dit onderzoek blijkt echter ook dat als je wel heel lang wacht, de kans op een scheiding per jaar met vijf procent afneemt. Je moet dus echt op zoek naar die sweet spot, en die schijnt volgens Nicholas toch echt tussen je 28ste en 32ste te liggen.

Cijfers

Nog een paar scheidingscijfers: 38 procent van de onderzochte mensen die voor hun twintigste trouwen, gaat scheiden. Van de mensen die tussen hun 20ste en 24ste trouwden, ging 27 procent weer scheiden. 14 procent van de huwelijken die op een leeftijd van 25 tot 29 werden gesloten, gingen weer stuk. Ga je als 35-plusser trouwen, dan is de kans dat je weer uit elkaar gaat zo’n zeventien procent.

Benieuwd naar wat de sterren zeggen over de leeftijd waarop je trouwt? Dan biedt dit artikel antwoorden.

10x irritante opmerkingen die mensen maken als je jong bent getrouwd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme