Fotograaf weigert om geboorte te fotograferen: ‘Een keizersnede is geen bevalling’

Bevallen Valéry de Voijs 1 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Een fotograaf uitnodigen tijdens je bevalling wordt steeds populairder. Logisch; het kan één van de mooiste momenten van je leven zijn. Het is dan ook heel normaal dat jij dit prachtige moment wil vastleggen. Toch liep dit fotomoment bij deze moeder net even anders.

Je bruiloft, verjaardag of jubileum: allemaal gebeurtenissen waar jij waarschijnlijk graag foto’s van wil hebben. Het is namelijk heel normaal om mooie momenten vast te leggen. Eigenlijk is het dus niet meer dan logisch dan je bevalling ook vast te leggen.

Een fotograaf bij de bevalling

Een professionele fotograaf is vaak al aanwezig tijdens de weeën. Hij of zij zal de emoties en sfeer tijdens het opvangen van de weeën vastleggen. Daarna zal de geboorte worden gefotografeerd. Vaak blijft een fotograaf nog een paar uurtjes om de eerste momenten van jou en jouw nieuwe gezinnetje vast te leggen.

Een fotograaf bij je bevalling kan kan zo de perfecte manier zijn om jouw bevalling vast te leggen. Ben jij zelf nog niet overtuigd? Dan kan de Instagram-pagina van Megan Rossiter jou wellicht overtuigen. Deze plaatjes geven een puur en prachtig beeld van de meest kwetsbare momenten tussen moeder en baby.

Je kunt natuurlijk altijd vragen of jouw partner, verloskundige of verpleegster foto’s wil maken. Toch is dat niet altijd het beste idee. Je wil namelijk dat jouw partner met volledige aandacht bij de geboorte is. Wanneer jouw baby op de wereld komt, wil jouw partner daar met volle aandacht bij zijn. Natuurlijk kan een verloskundige of verpleegster wel een fotootje nemen, maar je kunt op zo’n moment niet verwachten dat hij of zij een prachtige fotoserie kan vastleggen.

Helaas is een professionele fotograaf niet goedkoop. In Nederland liggen de prijzen tussen de 700 en 1200 euro. Niet goedkoop, maar zeker de moeite waard.

Deze fotograaf weigerde foto’s te maken

Vanaf jij 38 weken zwanger bent, staat een fotograaf dag en nacht op stand-by om bij de bevalling aanwezig te zijn. Of je nu naar het ziekenhuis moet of thuis zal bevallen: jouw uitgekozen fotograaf zal er bij zijn.

Nu ging dat bij een moeder in Amerika net even anders dan gepland. Aan New York Post vertelt zij dat haar fotograaf namelijk weigerde om foto’s te maken van haar bevalling. De moeder – die inmiddels viraal gaat met haar verhaal, benaderde een fotograaf. Tijdens het inplannen van deze fotograaf bleek dat de moeder met behulp van een keizersnede moest bevallen. Op dat moment weigerde de fotograaf om nog langer mee te werken. Haar reactie shockt veel moeders: “Een operatie is geen geboorte, darling. Je bent niet aan het bevallen. Je ondergaat simpel een operatie waarbij je baby uit de buik wordt verwijderd. Hoe je het ook wendt of keert: dit is geen geboorte en ik wil er niet bij zijn om foto’s te maken.”

Bij Famme vinden we de reactie in ieder geval bizar en we hopen dan ook dat de moeder uiteindelijk een andere fotograaf heeft kunnen vinden. Zo’n mooie fotoreportage gunnen we namelijk iedereen.

Een geboortefotograaf bij je bevalling? Dit is waarom onze lezers het wél of juist niet wilden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme