Mandy (31): ‘De nanny werkt me steeds meer op mijn zenuwen’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 31 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Met haar drukke baan en gezin vond Mandy het moederschap steeds moeilijker worden. Volgens vrienden van haar die een nanny hebben, zou dat een uitkomst bieden. “Na twee fijne maanden kwamen de eerste scheurtjes”, vertelt ze aan Famme.

“Mijn man en ik werken allebei in de financiën. We zijn veel aan het werk. Mijn man is veel in het buitenland, waardoor ik vaak alleen zorg voor onze kinderen van twee en drie jaar. Ze zijn erg belangrijk voor mij, maar mijn werk ook. De afgelopen jaren was het racen tussen werk, het kinderdagverblijf en huis. Het was helemaal moeilijk te combineren als er eentje ziek thuis was.

Nanny om te helpen

Onze beste vrienden hadden al jaren een nanny en ik zag dat dat het gezin hielp. Ze hielp niet alleen met de kinderen, maar ook met het huishouden. Kwamen ze thuis? Dan was er gekookt en was de was gedaan. Ze hoefden alleen de kinderen op bed te leggen, meer niet. Ze vonden het een uitkomst.

Kamer in huis klaarmaken

Ik nam contact op met hetzelfde bureau en voordat ik het wist had ik verschillende online intakegesprekken. We kozen voor Isabel, een vriendelijke en jonge vrouw uit Italië. We zorgden voor een goed salaris en maakten een kamer bij ons in huis voor haar klaar. Ik keek er heel erg naar uit.

Enthousiast na aankomst

Direct na de komst van Isabel voelde ik rust. Eindelijk ervaarde ik geen stress als een kind ziek was. Het racen naar en van kinderdagverblijf hoefde ook niet meer. Isabel deed het allemaal voor mij. Overdag, als de kinderen bij het kinderdagverblijf waren, regelde Isabel het huishouden en kookte ze voor ons. Op die manier kon ik mij helemaal focussen op mijn drukke job. Ik had zelfs soms nog een uurtje over om te sporten. Er ging een wereld voor mij open.

Eerste scheurtjes

Na twee fijne maanden kwamen de eerste scheurtjes. Isabel was te laat om de kinderen op te halen, waardoor ik tijdens een zakendiner door het kinderdagverblijf werd gebeld waar we bleven. Kon gebeuren, dacht ik nog, maar een week later was ze weer te laat. Ook kwam ik erachter dat ze vaak, wanneer ik aan het werk was, een jongen thuis uitnodigde. Terwijl ik haar van te voren had gezegd dat ik geen vreemde mensen in huis wilde hebben.

Gedoe met de nanny

Sindsdien werkt ze steeds meer op mijn zenuwen. Ze raffelt haar werk af, zit veel op haar telefoon als ze met de kinderen is en van de buren heb ik gehoord dat die jongen nog steeds langskomt, terwijl ik heb gezegd dat ik dat niet wil. Steeds weer ga ik het gesprek met haar aan en belooft ze dat ze het niet meer zal doen, maar toch doet ze het weer.

Slechte sfeer in huis

Als het zo doorgaat dan kan ik het beter allemaal weer zelf gaan doen. Ik merk dat ik er nu alleen maar stress van krijg. Waar we eerst in de avond nog weleens samen een film keken, is dat verleden tijd. Hopelijk gaat de sfeer nog veranderen, anders kan ik niet anders dan ingrijpen.”

Dilemma: ‘Moet ik voor een gastouder of een kinderdagverblijf kiezen?’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme