Dilemma: ‘Mijn kind krijgt ongezond eten op het kinderdagverblijf, moet ik er een probleem van maken?’

Persoonlijk Wilma Groothuis 9 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Iris (33) haar dilemma voor: “Mijn kind krijgt ongezond eten op het kinderdagverblijf, moet ik er een probleem van maken?”

“Mijn zoon Timo (3) gaat sinds twee maanden naar het kinderdagverblijf. Tot die tijd was ik huismoeder, ik wilde heel graag die eerste jaren bij mijn kind zijn. Die tijd krijg je niet meer terug, zeggen ze altijd. Helaas merkten mijn man en ik na twee jaar dat het financieel gewoon erg krap werd en besloten we na een tijdje twijfelen dat ik weer parttime ging werken.

Naar haar zin

Dat doe ik dus sinds september, ik werk drie dagen in de week en ik vind het ergens ook wel lekker. Die dagen breng ik Timo naar het kinderdagverblijf bij ons in het dorp. Hij heeft het daar erg naar zijn zin, hij speelt leuk met de kinderen en hij heeft aardige leidsters. Helemaal top, zou je denken. Nou, er is één ding waar ik het niet helemaal mee eens ben, namelijk dat hij daar vaak ongezond eten krijgt.

Het is echt niet zo dat ik een gezondheidsfreak ben, maar ik vind het wel belangrijk om over het algemeen gezond te eten. Dat doe ik zelf ook en ik merk dat ik mij daar fit door voel en daar ook meer energie van krijg dan als ik ongezond eet. Timo krijgt alleen best wel vaak tussen de middag ongezond eten, zoals knakworsten, vissticks of een kommetje Cup-a-Soup.

Ongezond eten

Het gebeurt al best wel vaak in die twee maanden dat hij er nu zit en ik ben het daar niet helemaal mee eens. Ik heb het wel eens netjes opgegooid toen ik hem kwam ophalen, toen zei een van de leidsters dat ze dat wel snapte, maar dat zij dat niet mocht veranderen. Ik heb er daarna niks meer over gehoord en het is ook niet veranderd in de tussentijd.

Dilemma

Wij wonen in een dorp met maar éen kinderdagverblijf, een andere is gelijk ook een stuk langer rijden. En dan is het nog maar de vraag hoe snel Timo daar terecht kan. Nu vraag ik me dus af of ik hier een probleem van moet maken of dat ik het gewoon moet laten zoals het is? Hopelijk hebben andere ouders hier ervaring mee en kunnen zij mij helpen.”

De dochter van Lisa (34) heeft Pfeiffer: ‘Ik geef het kinderdagverblijf de schuld’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme