Bevalling gemist: ‘Ik sprong direct in de auto richting Zwitserland’

Persoonlijk Vera Guldemeester 14 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

In de rubriek Bevalling gemist laten we mannen aan het woord die de geboorte van hun kind hebben gemist. Of dat nu komt doordat ze moesten werken of omdat ze te druk aan het feesten waren, in deze rubriek lees je het allemaal.

Zo heeft Stephan de geboorte van zijn zoon gemist, omdat zijn vriendin tijdens een vakantie met haar moeder plotseling ging bevallen. “Op het moment dat ik hoorde dat het weeën waren ben ik direct in de auto richting Zwitserland gesprongen, maar de bevalling ging zó snel dat ik te laat kwam”, vertelt hij aan Famme.

Bevalling gemist: Stephan

“Yvette en ik zijn al tien jaar een stel. Tijdens onze stage bij hetzelfde bedrijf werden we, zonder dat we het van elkaar wisten, verliefd op elkaar. In de laatste week van onze stage durfden we pas uit te spreken dat we meer dan alleen vriendschap voor elkaar voelden. Vanaf dat moment waren we onafscheidelijk. We hebben samen in de afgelopen jaren heel wat meegemaakt, zoals: afstuderen, de zoektocht naar een baan, samenwonen en promotie maken.

Kinderwens

Yvette had al van jongs af aan een grote kinderwens. Ik ook, maar ik vond het fijn om eerst nog even wat van de wereld te zien. Zo’n anderhalf jaar geleden ik merkte, dat ik er ook klaar voor was. Yvette was blij en liet haar spiraaltje eruit halen. Na ongeveer een halfjaar bleek ze zwanger te zijn. We gingen op ons dakterras staan en schreeuwden het nieuws over de daken uit, zó blij waren we.

Bloedingen

We hadden gehoopt op een zorgeloze zwangerschap, maar de eerste weken waren enorm stressvol. Yvette had namelijk veel last van bloedingen. Gelukkig waren de echo’s keer op keer goed dus probeerden we daarop te vertrouwen. Na vier maanden waren de bloedingen eindelijk voorbij en kon het genieten beginnen.

Vakantie

Tijdens de zwangerschap hadden we een vakantie naar Italië en Zwitserland geboekt. Yvette zou zeven maanden zwanger zijn als we zouden gaan. We wilden graag nog één keer samen weg. Helaas kon ik door problemen op mijn werk niet weg. Gelukkig vond Yvette het niet erg en stelde voor om de reis met haar moeder te maken. Yvette vertrok toen ze 32 weken zwanger was met haar moeder naar een hotel in een leuk plaatsje op de Zwitserse en Italiaanse grens. Op het moment dat ze daar aankwamen kreeg ik direct berichtjes van lekker eten en de mooie natuur.

Beginnende weeën

Na een week, twee dagen voor haar thuiskomst, werd ik wakker gebeld door Yvette. Ze zei dat ze opeens heftige krampen in haar buik had gekregen en even voor de zekerheid naar het ziekenhuis wilde gaan. Na anderhalf uur werd ik gebeld, dat de krampen weeën waren. Ze moest in het ziekenhuis blijven, want ze zou gaan bevallen. Ik raakte in paniek en bekeek direct of er vluchten waren. De eerste vlucht die ik zag ging pas aan het einde van de middag. Ik heb snel wat kleding in een tas gestopt en met een flinke voorraad eten en drinken voor onderweg, ben ik direct met de auto richting Zwitserland gereden.

Zo hard als ik kon

Ik reed zo hard als ik kon, zeker in Duitsland gaf ik extra gas. Ik moest en zou erbij zijn als mijn zoon werd geboren. Op het moment dat ik de Zwitserse grens met Duitsland passeerde werd ik gebeld door de moeder van Yvette. Ze vroeg of ik ergens kon parkeren, want het zou maximaal nog vijf minuten duren voordat de baby zou komen. Dan zou ik de geboorte in ieder geval via FaceTime mee kunnen maken. Ik parkeerde de auto op een parkeerplaats in een klein dorpje en zag daar hoe mijn zoon Tommy ter wereld kwam. Met tranen in mijn ogen vervolgde ik mijn reis. Ik wilde Yvette en mijn zoon zo snel mogelijk zien.

Ontlading

Een aantal uren later kwam ik bij het ziekenhuis aan. Ik rende de kamer van Yvette en Tommy binnen. Wat was ik blij dat alles goed was gegaan, ondanks dat Tommy zeven weken te vroeg geboren was. Na twee weken was Tommy sterk genoeg en mocht hij met ons mee naar huis. Yvette, haar moeder, Tommy en ik reden, na wat papierwerk te hebben afgehandeld, met de auto terug naar Nederland. We zijn op de terugweg nog even langs de plek gereden waar ik de geboorte van Tommy op mijn telefoon heb gevolgd. Die plaats zal ik nooit vergeten. We hebben al besloten om Tommy’s eerste verjaardag in Zwitserland te vieren. Door zijn geboorte is dit land namelijk nog specialer voor ons geworden.”

Bevallingsverhaal Yvet: ‘Mijn beschonken man kreeg ruzie met de gynaecoloog’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme