Bevallingsverhaal Esmée: ‘Terwijl de verloskundige onderweg was, ving mijn zoontje de baby op’

Persoonlijk Vera Guldemeester 23 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Mooi, ontroerend en bijzonder: ieder bevallingsverhaal is uniek. Langdurige en snelle bevallingen, thuis en in het ziekenhuis, met en zonder pijnstilling, keizersnedes en vaginale bevallingen: alles komt langs in deze rubriek.

Deze week lees je het bevallingsverhaal van Esmée.

Hoe het bevallingsverhaal begon

“Ik was 36 weken zwanger toen ik na een relatie van zeven jaar werd verlaten door mijn vriend. Hij had iemand ontmoet waar hij stapelverliefd op was geworden. Vanaf dat moment werd mijn zwangerschapsverlof een stuk minder rooskleurig. Door alle stress kreeg ik met 37 weken vroeg in de ochtend mijn eerste wee. Twee minuten later braken mijn vliezen en snel daarna kreeg ik nog een wee.

Het bevallingsverhaal van Esmée

Ik wist door mijn eerste bevalling hoe weeën voelden. Ik belde daarom mijn moeder om te vragen of ze Jayden, mijn zoontje van 5 jaar, wilde komen halen. Dan kon ik me focussen op de weeën die gingen komen. Ook belde ik mijn beste vriendin om te vragen of ze naar mij wilde komen. Zij zou bij de bevalling aanwezig zijn.

06.05 uur

Nog geen vier minuten na de laatste wee, kreeg ik alweer een volgende wee. Weer vier minuten later kreeg ik nog een wee. Ik raakte een beetje in paniek, want dit ging voor mijn gevoel wel erg snel.

06.10 uur

Na weer een wee belde ik direct de verloskundige. Ik vertelde haar dat ik de afgelopen tien minuten al meerdere weeën had gehad en ik zei dat ik het gevoel had dat het erg snel zou gaan. Ze vertelde mij dat ze er direct aan zou komen en dat ik vooral rustig moest blijven.

06.20 uur

Ik ging op de bank liggen en probeerde rustig te ademen. Helaas kreeg ik een heftige wee die erg pijnlijk was. Ik gilde het uit. Blijkbaar gilde ik zo hard, dat mijn zoontje wakker werd. Nog geen halve minuut later stond hij naast mij. Zo lief als hij was kwam hij naast mij zitten en hield mijn hand vast. Hij zei steeds dat alles goed zou komen.

06.30 uur

De weeën kwamen steeds sneller achterelkaar. Ik voelde dat het niet lang meer zou duren. Ik deed mijn onderbroek uit en niet lang daarna kreeg ik mijn eerste perswee. Vervolgens zei ik tegen Jayden dat hij de deur open moest doen voor de verloskundige, voor zijn oma en voor mijn beste vriendin, want ik kon niet meer opstaan. Ook vroeg ik hem of hij wat handdoeken en dekens kon pakken.

06.35 uur

Na drie pijnlijke persweeën voelde ik het hoofdje al. Hoe kon het zo snel gaan? Ik raakte in paniek, want de verloskundige was er nog steeds niet. Ik vertelde Jayden dat de baby kwam en barstte in huilen uit. Jayden bleef heel rustig en zei dat het goed ging komen. Hij ging naast me staan en na de volgende, en laatste, perswee ving mijn zoontje de baby op. Zijn zusje Evi was geboren.

Hoe kijk je terug op je bevallingsverhaal?

Mijn bevalling is ontzettend snel gegaan. Zonder Jayden was het mij niet gelukt. Na drie minuten kwamen de verloskundige en mijn moeder binnen. Ze hadden niet verwacht dat ik met twee kinderen op de bank zou zitten. Gelukkig bleek alles goed te zijn. Hoe zwaar mijn leven als alleenstaande moeder soms ook is, ik krijg veel energie en liefde van mijn kinderen en zou niets anders willen.”

Bevallingsverhaal Romy: ‘Het bad is precies op tijd klaar want ik kan de weeën niet meer verdragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme