Bezuinigen na de vakantie! 5 tips

Lifestyle Janneke Juffermans 9 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Het overkomt iedereen: op de vakantie vliegt je geld eruit. Hoe houd je de hand weer op de knip als je thuis bent en de schade duidelijk wordt? 5 bezuinigingstips. Bezuinigen na de vakantie!

Zuinig doen na de vakantie!

1. Maak een maandbudget en houd je eraan.

Als je terug bent van vakantie, begint ook het gewone ritme weer. Dan kun je weer alle vaste lasten op een rij zetten, zoals je die ook had voor de vakantie. Misschien zijn er dingen weggevallen, of komen er andere bij. Maak een nieuw overzicht van je vaste lasten, maar ook van je boodschappen. Maak dat aan jezelf over en zet de rest op je spaarrekening of beleg het

2. Bekijk of je abonnementen wil opzeggen

Nu, na de vakantie is hét moment om je abonnementen en vaste gewoonten eens te herzien. Je bent er even uit geweest, dus heb je de krant gemist? Of je sportschool? Denk daar goed over na en als dat niet zo is en je wil er niet meer gebruik van maken, opzeggen die handel.

3. Mest je kledingkast uit en zet wat je niet meer gebruikt op Vinted of Marktplaats

Op de vakantie leefde je een hele periode uit een koffer. Hoeveel had je nu echt nodig? Niet veel. Als je thuis bent, komen al die spullen weer op je af en ook die overvolle kledingkast. Wat je niet meer wil kun je nu lekker op marktplaats zetten.

4. Terug in het ritme, lunchpakket mee (bij op kantoor werken)

Scheelt heel veel kosten. Probeer ook met koffie te wachten tot je op je werk bent en niet al op het station die cappuccino te scoren.

5 gewoonten van mensen die goed zijn in geld sparen

5. Bedenk een afkickdoel, als extra stimulans om te sparen

Een afkickdoel, ofwel een andere vakantie in het verschiet, of een cursus, of iets anders leuks waar je voor wilt sparen, helpt je los te komen van het verlangen naar de zojuist beleefde vakantie. Bovendien heb je dan iets heel leuks om weer naar uit te kijken. Laat de herfst maar komen?

10 x zo motiveer je jezelf om weer te gaan sporten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme