Lekker en makkelijk: zo maak je de beste biefstuk in de Airfryer

Eten Sharon van der Werf 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Na een lange werkdag grijpen we graag naar makkelijke recepten die je zo op tafel zet. Vaak gebruiken we daar de Airfryer voor, want hé, dat ding is veelzijdiger dan je denkt. Vandaag vertellen we je hoe je de beste biefstuk uit de Airfryer maakt. Lekker met krieltjes, veel groenten en een flinke dot mayonaise.

Het bereiden van de perfecte biefstuk lijkt soms wel hogere wiskunde. Je partner eet ‘m het liefste rare, jij gaat voor medium rare, je kinderen hebben ‘m het liefste doorbakken… en voordat je het weet sta jij met drie wekkers, een vet aanrecht en drie mislukte steaks in de keuken. Dat moet makkelijker kunnen, dachten we zo.

En dat klopt, want we vonden bij onze culinaire collega’s van Culy dé hack waar we vaak gebruik gaan maken. Je kunt een steak namelijk gewoon bakken in de Airfryer. Snel, efficiënt en vooral gemakkelijk schoon te maken naderhand.

Is friet uit de Airfryer écht gezonder dan friet uit de frituurpan?

Zo bak je biefstuk in de Airfryer

Haal 30 minuten voordat je gaat koken de biefstuk uit de koelkast, zodat je ‘m kunt bereiden op kamertemperatuur. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing van het vlees.

Zet de Airfryer op 200 graden en laat ‘m een paar minuten voorverwarmen. Kruid ondertussen de steaks met peper, zout en eventueel andere kruiden naar keuze. Besmeer je steak aan beide kanten met een laagje gesmolten boter (dit kan je makkelijk laten smelten in de magnetron).

Je legt de steaks in het midden van je Airfryer. En onthoud: hoe dichter je de biefstuk bij het verwarmingselement van je Airfryer legt, hoe knapperiger ze worden.

Voor de perfecte biefstuk houd je deze tijd aan

  • Rare: 5 minuten
  • Medium: 7 minuten
  • Doorbakken: 11 minuten

Als jij het liefste je steak doorbakken eet en jouw partner voor een rare gaat, dan kan je ervoor kiezen om de biefstuk in de tussentijd warm te houden in een stukje aluminium folie.

Heeft het gesmaakt? Met het onderstaande recept flans je ook nog eens een lekker en gezond toetje in elkaar.

Klaar in 10 minuten: gekarameliseerde bananen maken uit de Airfryer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme