Bo (32) zet elke maand 500 euro op de spaarrekening van haar baby: ‘Alles voor een goede toekomst’

Persoonlijk Vera Guldemeester 10 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

De ene ouder spaart niets voor zijn of haar kind, terwijl de andere juist ontzettend veel spaart. Zo ook Bo. 

Bo wil dat het haar baby aan niks ontbreekt. Nu niet, maar ook later niet en daarom is ze al hard aan het sparen voor haar. “Ik wil dat ze zich geen zorgen hoeft te maken om geld”, vertelt ze tegen Famme.

“Mijn ouders spaarden nooit voor mij. Ze hadden maar weinig te spenderen, waardoor het ze gewoon niet lukte. Op mijn verjaardag kreeg ik 10 euro, waarvan ik zelf een cadeau mocht uitzoeken. Toen ik achttien werd, kreeg ik van mijn opa en oma toegang tot mijn spaarrekening. Zij hadden die net na mijn geboorte geopend. Ik hoopte op een mooi bedrag, maar helaas stond er maar 150 euro op. 

Altijd hard gewerkt

Omdat ik als student graag op kamers wilde én daarnaast ook nog een buffer wilde creëren voor mezelf, heb ik altijd hard gewerkt. Ik studeerde en werkte vier of vijf diensten per week in een restaurant. Ik deed zuinig aan en kon naast de kosten voor mijn kamer ook nog wat sparen. Ik was trots op mezelf. 

Goede baan

Nadat ik was afgestudeerd, kreeg ik al snel een goede baan. Daarmee had ik erg veel geluk. Niet alleen had ik geluk op carrièregebied, ook kreeg ik een relatie met een leuke man. In no time waren we samen carrière aan het maken en hadden we een mooi huis gekocht. Ook al hadden we hoge kosten, voor mij bleef er nog genoeg over om van te sparen. Iedere maand zette ik 1.000 euro opzij. 

Wedstrijdje 

Daarvan konden we reizen en andere leuke dingen doen, maar ook bleef er nog genoeg over als buffer. Wat als de auto kapot ging? Dan wilde ik wel een nieuwe kunnen kopen. Mijn vriend stond er gelukkig net zo in en spaarde op zijn eigen spaarrekening net zo fanatiek. Soms deden we zelfs een wedstrijdje wie er die maand meer had gespaard. 

Spaarrekening openen voor baby

Tien maanden geleden ben ik moeder geworden van een meisje. Twee weken na haar geboorte zat ik al bij de bank om een spaarrekening voor haar te openen. Sindsdien zet ik er elke maand 500 euro op. Nu is ze tien maanden en staat er inmiddels al 5.000 euro op. Sommige vriendinnen noemen mij gek, maar ik denk er anders over. Ik doe alles voor een goede toekomst voor mijn kind.  

Een ton 

Als ik zo doorga, weet ik dat als zij achttien is, er ruim een ton op haar spaarrekening staat. Natuurlijk zorg ik ervoor dat ze het geld niet zomaar aan alles uit gaat geven. Ik wil dat ze dat gebruikt voor haar studie en investeert in iets moois. Ik wil dat ze zich later geen zorgen hoeft te maken om geld.” 

9 financiële tips om geld te besparen als kersverse moeder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen