Breakup season! 5x momenten waarop de meeste stellen uit elkaar gaan

Relatie Valéry de Voijs 29 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

De winter komt eraan! Voor veel koppels betekent dat het einde van zwoele avonden en fladderende vlinders. Er is zelfs één dag in het jaar wanneer de meeste koppels hun relatie verbreken.

De dag dat de meeste stellen de knoop doorhakken valt in de winter. Maar naast deze koude dag zijn er nog een aantal momenten waarop stelletjes de handdoek in de ring gooien. Welke momenten dat zijn, lees je hier.

Uit elkaar

Let’s talk facts. Voor we kijken naar die momenten waarop de meeste relaties verbroken worden, zetten we even wat feitjes op een rij. Want hoe oud zijn mensen gemiddeld wanneer ze gaan scheiden? En hoeveel mensen gaan eigenlijk uit elkaar?

  • Echtscheiding: in 2020 zijn bijna 30.000 mensen gescheiden
  • Geregistreerd partnerschap: 2020 telde bijna 3000 koppels
  • Na hoelang? De meeste mensen scheiden als ze tussen de 5 en 10 jaar bij elkaar zijn
  • Gemiddelde leeftijd mannen: 47.8
  • Gemiddelde leeftijd vrouwen: 44.5

Op deze momenten gaan de meeste stellen uit elkaar

Loopt jouw relatie in de winter iets stroever dan in de zomer? Dan ben je niet de enige. De meest populaire dag waarop stellen uit elkaar gaan is volgens onderzoek 11 December. Naast deze dag zijn er nog een aantal momenten waarop stelletjes het voor gezien houden:

1. Valentijn

Je kun het bijna niet geloven maar Valentijn is niet voor iedereen een dag van romantiek. Daar kunnen twee verklaringen voor gevonden worden. In de eerste reden kunnen we enigszins nog inkomen. Dat heeft namelijk alles te maken met de druk die stelletjes voelen. Voldoet het Valentijn plan wel aan de verwachtingen van je partner? De tweede reden is toch wel iets minder sympathiek. Veel stelletjes zouden Valentijn namelijk uitkiezen om de ander te verlaten omdat ze wraak willen nemen. Een verhaal heeft altijd twee kanten, maar dit is wel heel gemeen.

2. Maart

Oftewel: het begin van de lente. Van het blote-benen-weer. De wereld verandert van kille koude sferen naar rokjesdagen. Het zonnetje schijnt, de bloemetjes staan in bloei en de hormonen gieren door ons lijf. De verleidingen liggen dan ook voor het oprapen, en dan wilt het nog weleens gebeuren dat stelletjes het thuis opeens niet meer zo leuk vinden…

3. Maandagen

Niet bepaald een vrolijke dag. Het weekend is voorbij, de druk neemt toe, verantwoordelijkheden beginnen weer, en als je relatie al niet zo lekker loopt, dan is dit hét moment waarop stelletjes er genoeg van hebben. Maandag is dan dus de laatste druppel die de emmer doet overlopen.

4. Twee weken voor kerst

Stelletjes die nog maar net bij elkaar zijn, beseffen dan opeens dat dit niet de man/vrouw is die ze aan hun familie willen voorstellen. Of stelletjes die wel al jaren samen kerst vieren, krijgen het Spaans benauwd als ze eraan denken om alweer met die schoonmoeder te moeten dealen.

5. De zomervakantie

Hét seizoen waarin ons testosterongehalte de hoogte inschiet. Daarbij is dit de tijd dat we leuke dingen doen, op vakantie gaan, feestjes hebben, lang buiten zijn, veel mensen ontmoeten, drankjes doen op de terrassen.. dan wil het nog wel eens gebeuren dat je opeens wel heel erg jaloers bent op die vrijgezelle vriendin.

Angst om alleen te zijn moet nooit een reden zijn om een relatie niet durven te verbreken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Coffee Meets Bagel

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme