5x belangrijke redenen waarom je kind meer tijd met z’n nichtjes en neefjes wilt doorbrengen

Opvoeden Melissa Eissens 29 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Als je kind neefjes en/of nichtjes heeft van ongeveer dezelfde leeftijd, dan zijn ze gezegend met een stel vrienden voor het leven. Dit is waarom de band tussen neefjes en nichtjes onbetaalbaar is én waarom ze meer tijd met elkaar zouden moeten doorbrengen.

Als je uit een grote familie komt, dan weet je dat het soms best moeilijk kan zijn om alle contacten goed te onderhouden. Laat staan elkaar regelmatig te zien. Maar dan weet je ook dat de tijd die je samen doorbrengt geweldig is. Het kost dan wat moeite om de familie bij elkaar te krijgen, maar je krijgt er onvergetelijke herinneringen voor terug.

Neefjes en nichtjes zijn er altijd

Neven en nichten zijn een essentieel onderdeel van een gelukkig leven, omdat ze echt van je houden, no matter what. Ze herinneren je als baby en moedigen je aan in de toekomst. Hoe het leven ook loopt, je neven en nichten zullen altijd je beste vrienden blijven. Familie is voor altijd.

Denk terug aan de herinneringen die je zelf als kind had met je neefjes en nichtjes en geef je kinderen ook de mogelijkheid om die te maken. Nodig in plaats van een vriendje of vriendinnetje van school eens je eigen familie uit om te komen spelen. Zien jouw kinderen hun neefjes en nichtjes te weinig? Dan zijn hier vijf redenen waarom je daar verandering in zou moeten brengen.

1. Voordelen van een broer of zus

Neven en nichten geven alle voordelen die een broer of zus ook geeft, alleen hoef je nu niet samen met ze te wonen. Dit bespaard een hoop onnodige ruzies over kleding, make-up, speelgoed en autootjes. Je hoeft elkaar niet gedwongen te zien, dus wanneer je elkaar dan wel een keer ziet is het feest!

2. Geheimen

Neven en nichten kennen al je geheimen, maar je hoeft niet bang te zijn dat ze per ongeluk onder het avondeten hun mond voorbij praten. Een broer of zus krijgt die kans veel vaker, wat dacht je van (bijna) elke dag. Je weet als geen ander hoe je neven en nichten zich voelen, want hun ouders gedragen zich net zoals die van jou. Toch blijft het leuk om daar over de vloer te komen, je oom en tante zien je als een tweede kind die ze toch nog wat extra verwennen.

3. Beste vriendin

Wat je normaal op een feestje zou doen met je beste vriendin, kun je nu doen met je neef of nicht op een familiefeest. Ze zijn jouw partner in crime wanneer je familie moeilijke vragen begint te stellen en kunt samen even stiekem er tussen uitgaan op avontuur, terwijl de volwassenen zichzelf vervelen met praten.

4. Ze zijn vrijwel hetzelfde

Je neven en nichten hebben hetzelfde gevoel voor humor en zien er ook nog eens een beetje uit zoals jij. In feite, ze zijn voldoende hetzelfde als jij waardoor je compleet jezelf kunt zijn, zonder je raar of anders te voelen. Ze weten als geen ander hoe het is om uit een luide familie te komen en ze lachen om al je grappen, omdat ze je écht grappig vinden.

5. Ze kennen je door en door

Het is geruststellend om met iemand om te kunnen gaan die voor een deel hetzelfde karakter heeft en dezelfde denkwijze. Dat zit gewoon in het bloed. Je hoeft je nooit anders voor te doen want ze hebben je toch al op je slechts gezien. Toch hebben jullie precies de juiste hoeveelheid verschillen waardoor het leuker is om met ze om te gaan dan met je broer of zus. Neven en nichten zijn rolmodellen en vertrouwelingen, de zus die je nooit heb gehad of de beste vriend die je altijd al wilde hebben.

Super herkenbaar! Welk type tante ben jij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme