Deze vrouw kan niet zwanger worden en dus draagt haar moeder haar een kindje

Kinderen Maaike van de Graaf 14 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

De 29-jarige Breanna Lockwood uit Amerika wil samen met haar partner Aaron hartstikke graag een kind. Helaas lukt het haar niet om zwanger te worden. Gelukkig is daar haar moeder Julie, die draagmoeder wil zijn van het kindje.

En dat betekent dat Julie momenteel zwanger is van haar eerste kleinkind.

Breanna Lockwood

Breanna en haar partner proberen al jaren hun kinderwens in vervulling te laten gaan, maar elke keer zonder resultaat. De twee zijn naar verschillende vruchtbaarheidsklinieken geweest en werden keer op keer teleurgesteld. Ook IVF bleek geen mogelijkheid en dus gaven de twee bijna de hoop op.

Totdat de moeder van Breanna, Julie, aanbood om het kindje te dragen. Zij is een zogeheten surrogaatmoeder en dat betekent dat de baby in haar buik biologisch gezien niet van haar is. Breanna en haar partner zijn de ouders van het kindje.

Op leeftijd

Een opvallend detail is dat Julie zelf al 51 jaar oud is. Normaal gesproken kan je in de Verenigde Staten maar tot maximaal 45 jaar oud een surrogaatmoeder zijn. Toch bleek Julie nog hartstikke gezond en heeft ze een goede conditie. Volgens artsen kon ze dan ook prima een kindje dragen.

En dus is de hele familie compleet door het dolle heen. Via Instagram deelt Brianna daarom regelmatig foto’s van haar zwangere moeder. ‘Met veel liefde en een klein beetje wetenschappelijke techniek geproduceerd’, schrijft ze erbij.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babyology

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme