Zwanger worden? Probeer eens een orgasme en een hogere frequentie!

Kinderen Rachelle Weiler 9 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt een inkoppertje: als je zwanger probeert te worden, is het heel erg belangrijk om gemeenschap te hebben in je vruchtbare dagen. Toch is het antwoord met alleen ‘seks’ te kort door de bocht.

Ook de manier waarop je seks hebt, en hoe vaak jij en je partner het bed in duiken, kunnen invloed hebben op hoe snel je zwanger wordt.

Niet alleen seks op de vruchtbare dagen

Volgens arts-onderzoeker Tierney Lorenz is het belangrijk om regelmatig gemeenschap te hebben als je graag zwanger wil worden. En niet alleen op de vruchtbare dagen, maar ook in het algemeen! Uit haar onderzoek blijkt dat het immuunsysteem door regelmatige seks alerter wordt zich als het ware ‘voorbereidt’ op een mogelijke zwangerschap.

Vrouwen die meer seks hebben in de periode dat ze zwanger willen worden, bleken namelijk minder antistoffen in hun lichaam te hebben, die normaal gesproken zaadcellen, bevruchte eicellen en andere (deels) lichaamsvreemde stoffen aanvalt.

Probeer eens een orgasme

Meerdere wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat vrouwen die een orgasme hebben tijdens de seks, een grotere kans hebben om zwanger te worden. Dit komt door de samentrekking van de vaginale en baarmoederspieren. Deze samentrekkingen zorgen ervoor de zaadcellen zich sneller door de baarmoeder bewegen, richting de eileiders. De baarmoeder en de vagina zijn relatief onveilige plekken voor zaadcellen. Het afweersysteem breekt hier veel zaadcellen af, en de zuurgraad is niet ideaal. In de eileiders is het beter vertoeven voor de zaadcellen. Hier kunnen ze wel tot vijf dagen in leven blijven.

Veel gynaecologen geven aan dat vrouwen die problemen hebben met zwanger worden, over het algemeen te weinig seks hebben. Vaak plannen ze dit wel in de vruchtbare dagen, maar hebben ze weinig gemeenschap met hun partner tijdens de andere dagen van de maand.

Ook orgasmes kunnen er nog wel eens bij de vrouw bij in schieten. Vooral als stellen al een langere tijd proberen zwanger te worden. Toch is het hebben van een orgasme tijdens seks dus heel erg belangrijk! Niet alleen omdat de kansen op bevruchting er groter door worden, maar ook omdat seks op die manier fijner is voor jou als vrouw. Neem er dus iets langer de tijd voor en.. geniet er van!

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme