Redactie
Redactie Persoonlijk 15 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Column Jolielot: “Ik ben bang dat ze niet lief voor hem zullen zijn”

Marlot (31) is ondernemer en deelt haar leven op haar Instagram-account Jolielot en YouTube-kanaal Bouwen en een Baby. Samen met haar vriend Patrick, zoontje Archie (3 maanden) en poedel Louie woont ze in een dorpje vlak naast Amsterdam. Of haar leven als kersverse moeder zal lopen volgens haar verwachtingen, valt nog te bezien. En dat deelt ze hier wekelijks in deze column.

Archie mag naar het kinderdagverblijf

Gisteren ontving Patrick een berichtje van de kinderopvang dat er eerder een plekje vrij komt voor Archie en of we hem dus vanaf volgende week al naar het kinderdagverblijf willen brengen. Nu al? Hoeveel dagen is hij dan thuis? En ben ik een slechte moeder omdat het mij stiekem wel fijn lijkt?

We hebben het tot nu toe zo ingedeeld dat Archie 1 dag naar opa en oma gaat en op woensdag is mijn ‘echte werkdag’ waardoor Patrick Archie gedurende de dag hem het meeste verzorgt.

De maandag, donderdag, vrijdag en het weekend heb ik dus volle focus voor de kleine man waar ik enorm veel van geniet. Wel merk ik dat er veel dingen blijven liggen.

Druk druk druk

Zo heb ik een webshop waar erg veel werk bij komt kijken, zoals het inkopen van de producten, verzendingen regelen, klantenservice, productfoto’s maken, nieuwsbrieven schrijven en de producten invoeren in mijn webshop.

Daarnaast heb ik een Instagram-account @Jolielot waar ik samenwerk met bedrijven waardoor ik iedere dag actief moet zijn én heb ik een YouTube kanaal. Dit is veel, zeker met het huishouden wat er nog bij komt kijken.

Gelukkig heb ik iemand die om de twee weken komt schoonmaken en ik schaam mij rot wanneer ze komt en ziet dat er in die twee weken geen doekje door de douche is gehaald en nauwelijks door het glas kan kijken door de kalkaanslag.

Ik verdien absoluut geen prijs als het uitkomt op schoonmaken, iets wat ik wel onder de knie wil krijgen maar nu niet als prioriteit zie.

Column Jolielot: ‘Natuurlijk houden we onwijs veel van Archie, maar onze relatie is ook belangrijk’

Waar hadden we het ook alweer over

Maar we hadden het over die extra dag op het kinderdagverblijf. Moeten we dat nou doen of niet? Ondanks dat ik het niet wil, wil ik het stiekem ook weer wel.

Ergens ben ik bang dat ze niet lief voor hem zijn, hem misschien wel te lang laten huilen of dat andere kinderen niet lief voor hem zullen zijn. Natuurlijk weet ik wel dat ze goed voor hem zullen zijn maar het voelt weer als een nieuwe fase en wil hem zo graag bij me houden.

Wat zal ík doen?

Wat zal ik zelf met die extra dag doen? Ik heb mezelf voorgenomen dat ik 1 dag de hele dag op de bank mag hangen, films mag kijken, snoep en koek mag eten en af en toe in slaap mag sukkelen. Ouderwets genieten! Dit voor één keer en dan zal ik de extra dag dat ik voor mezelf heb volle bak werken aan al mijn mooie projecten.

Lees Jolielot haar vorige column: “Mijn depressiviteit en het gevoel van ongeluk liggen bij mij altijd op de loer”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme