Column Jolielot: ‘Natuurlijk houden we onwijs veel van Archie, maar onze relatie is ook belangrijk’

Persoonlijk Sophie Nortier 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Marlot (31) is ondernemer en deelt haar leven op haar Instagram-account Jolielot en YouTube-kanaal Bouwen en een Baby. Samen met haar vriend Patrick, zoontje Archie (3 maanden) en poedel Louie woont ze in een dorpje vlak naast Amsterdam. Of haar leven als kersverse moeder zal lopen volgens haar verwachtingen, valt nog te bezien. En dat deelt ze hier wekelijks in deze column.

Column: Ik mis je

‘We merken dat we tijd samen nodig hebben omdat we toch wat afstand naar elkaar toe voelen. Dit komt doordat de volle aandacht naar Archie gaat en we moeten wennen aan ons nieuwe ritme en ons nieuwe leven. Ook hebben we nog niet zo lang geleden een grote verbouwing achter de rug en blijven er toch wat kleine klusjes liggen.

Ieder moment wat we “over” hebben wordt dus daaraan besteed wat resulteert in dat we nul tijd hebben (of nemen) voor romantiek. Nu krijgt de tuin bijvoorbeeld een grote beurt en wordt er een nieuwe garage gebouwd door Patrick, weer een intens grote klus waar veel tijd en energie in gaat zitten.

Archie zit nu in de fase dat hij tandjes krijgt, dus hij huilt veel en wordt pas kalm zodra papa of mama bij hem ligt en hij huid op huid contact heeft. Gister was hij niet stil of kalm te krijgen, dus ben ik om 20:00 na vele pogingen tot stil krijgen bij hem gaan liggen en viel hij eindelijk in slaap.

Column Jolielot: ‘Ik werd verdrietig van het idee dat ik nooit meer de tijd voor mezelf zou hebben’

Omdat ik naast hem in ons grote bed ben gaan liggen, ben ikzelf ook in slaap gevallen en heeft Patrick mij lekker laten slapen. Normaal hebben we in de avond toch nog ons momentje samen, maar dit verdwijnt ook steeds vaker. Het tegen elkaar aan kruipen als we naar bed gaan zit er niet meer in, want zodra we onze kussens zien, zijn we vertrokken in diepe slaap. Net als het samen wakker worden en tegen elkaar aan liggen om vervolgens samen door te dutten. Dat lukt ook niet meer omdat ik rond 06:00 uur opsta met Archie en Patrick nog tot 08:00 doorslaapt.

Gelukkig spreken we wel naar elkaar uit dat we elkaar missen en hebben we afgesproken dat we Archie binnenkort bij een van onze ouders laten logeren om samen een weekendje in te plannen. Jammer dat we niet een weekendje weg kunnen naar het buitenland. Of gewoon een avondje samen uiteten. Maar we vinden vast een leuk of mooi alternatief om weer even samen te zijn. Natuurlijk houden we onwijs veel van Archie, maar ook is onze relatie belangrijk. Om deze te onderhouden is goede communicatie en tijd samen ook een must en daar werken we dus aan.’

Jolielot: ‘Konden we dit moment maar even in een doosje stoppen, om later weer uit te pakken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme