Waarom een stukje pure chocolade altijd goed is, júíst tijdens het afvallen

Gezondheid Sharon van der Werf 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Alle chocolade-lovers opgelet: een stukje pure chocolade is altijd een goed idee, ook als je aan het afvallen bent. Er zijn een aantal redenen waarom je gewoon voor dat stukje chocolade moet gaan en we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

We hebben het dan wel over chocolade met minstens 70 procent cacao, want daar zitten de meeste gezonde stoffen in.

Pure chocolade is gezond

Pure chocolade is niet alleen lekker, maar bevat ook belangrijke antioxidanten en mineralen waarmee je jouw honger stilt. Daarmee is een blokje chocolade de perfecte snack om je middagdip tegen te gaan.

Waarom je pure chocolade gewoon zou moeten blijven eten tijdens het afvallen? Daar hebben we een nog goede reden voor: chocolade is zoet. Daarmee zorg het ervoor dat je de cravings naar zoetigheid stilt op een gezondere manier dan wanneer je voor de koekjes of het snoepgoed kiest.

Als je een stukje pure chocolade gegeten hebt, profiteert jouw lichaam dus van die goede stoffen en is jouw maag blij omdat je iets lekkers en zoets gegeten hebt. Typisch een voorbeeld van een win-win situatie.

Een boost voor je mentale gezondheid

Daarnaast hebben verschillende studies aangetoond dat pure chocolade een positief effect heeft op je mentale gezondheid. Chocolade zorgt er dus voor dat jij lekker in je vel zit – en dat is tijdens het afvallen ook erg belangrijk. Pure chocolade bevat namelijk fenylethylamine en dat stofje zorgt voor hetzelfde gevoel als wanneer je verliefd bent.

Natuurlijk gaat het je niet helpen als je een hele reep in één keer naar binnen werkt – afvallen draait nog altijd om minder calorieën binnen krijgen dan verbranden, en wanneer je een hele reep chocolade eet gaat dat nou eenmaal een stuk lastiger.

Portiecontrole is in dit geval dus key. Pak hooguit twee blokjes, en probeer het daar ook bij te houden.

Halleluja! Dit zijn de 7 beste redenen om méér chocolade te eten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme