Is ‘t al Pasen? Deze cocktails tillen de Paasbrunch naar een hoger niveau!

Van croissantjes tot matses en eieren; jullie hebben alles in huis voor de Paasbrunch. Qua drankjes zitten jullie met thee en koffie wel goed, toch? Think twice! Want deze cocktails tillen jullie Paasbrunch naar een hoger niveau. Dit wordt een Pasen om nooit te vergeten. Proost op Pasen!

1. Mimosa’s

Als je aan een brunch denkt, denk je aan jus d’orange! En bij een feestje hoort nu eenmaal champagne. Wanneer je deze drankjes met elkaar mixt heb je een mimosa. Het is niet gek dat de mimosa razend populair is tijdens brunches! TIP: met kinderchampagne kun je alcoholvrije cocktails maken!

Het recept 

Voor 12 mimosa’s neem je: 

  • een fles bubbels (champagne of cava)
  • evenveel (verse) sinaasappelsap
  • sinaasappellikeur (eventueel!)
  • champagneflutes

Bereiding: 

Voorzie de champagneglazen van een laagje gekoelde jus d’orange en vul het glas bij met gekoelde bubbels. Roer het drankje voorzichtig door en top de eventueel cocktail af met een klein scheutje likeur. Cheers! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The School of Styling (@theschoolofstyling) op

LEUK VOOR DE KIDS: DIY: 7 x de leukste knutselwerkjes voor Pasen

2. Rosemary’s

Dit drankje is lekker licht en werkt daarom goed voor een brunch of diner. De kruidige tonen van de rozemarijn gaan goed samen met de citrussmaak van grapefruit. En frambozen zijn onmisbaar tijdens dit zoete seizoen! Je kunt de gin eventueel weglaten voor overheerlijke mocktails.

Voor 12 glazen neem je: 

  • gin
  • het sap van 6 grapefruits
  • frambozensiroop
  • bruiswater
  • 10 takjes rozemarijn
  • ijsblokjes
  • longdrinkglazen

Zo maak je de cocktails: 

Vul een kwart van de glazen met ijsblokjes en grapefruit sap. Voeg een scheutje frambozensiroop toe en vul de glazen BIJNA tot de rand met bruiswater. Zo blijft er nog ruimte over voor een scheutje gin! Roer alles even goed door en garneer de cocktail met de rozemarijntakjes en schijfjes granaatappel. Proost op Pasen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HAPPILY EVA AFTER (@thehappilyeva) op

3. Fluffy Ducks

Hoewel advocaat wordt gezien als oude vrouwendrankje past dit goedje heel goed bij Pasen! En wat dacht je van de naam Fluffy Duck? Het gaat hier om twee verschillende cocktails die al eeuwenlang bestaan. Beiden hebben advocaat als hoofdingrediënt. De ene is zacht en romig en voorzien van witte rum en is ideaal als dessert. De andere is wat frisser en bevat gin en past heel goed bij de Paasbrunch!

Voor 12 Fluffy Ducks met rum mix je: 

  • 300 milliliter rum
  • 300 milliliter advocaat
  • slagroom om te garneren
  • ijsblokjes

Voor 12 Fluffy Ducks met gin mix je: 

  • 300 milliliter gin
  • 100 milliliter advocaat
  • sinaasappellikeur
  • sinaasappelsap
  • bruiswater
  • ijsblokjes

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alambic Magazine 🍸🇫🇷 (@alambicmagazine) op

4. Lavender

Fris, fruitig, smaakvol én een eyecatcher voor op tafel! TIP: skip de wodka voor mocktails!

Voor 12 glazen neem je: 

  • 2 liter wodka
  • 3 liter citroensap
  • 100 milliliter lavendelsiroop
  • 12 takjes lavendel

Zo bereid je de cocktails: 

Maak ijsblokjes van de lavendelsiroop (leng eventueel aan met water!). Schenk de wodka en citroensap in een shaker en mixen maar! Voeg de ijsblokjes toe aan longglazen, schenk de wodka erbij en garneer de cocktails met een takje lavendel. Dit wordt een Pasen om nooit te vergeten!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tipsy Gypsy- Rachel McIntyre (@tipsygypsy_blog) op

OOK LEKKER: Recept voor Pasen: Chocoladetaart met paaseitjes én paaskoekjes

5.  Sangria Cava

Sangria is heerlijk, vooral op een zonnige dag! Het broertje van de typische rode drank is sangria cava. Een stuk lichter van smaak en even fris en fruitig. Ideaal voor tijdens de Paasbrunch! Je kunt de cocktail bereiden met witte wijn of champagne, maar de échte versie is voorzien van cava. De regels voor dit recept staan niet vast, je kunt zelf kiezen welke fruitsappen, stukjes fruit en kruiden je aan het drankje toevoegt. Misschien is het leuk om verschillende versies te maken!

In 1 kan (4 personen) mix je: 

  • 150 gram vers fruit naar keuze (b.v. bosvruchten, perzik, meloen, appel)
  • 250 vers fruitsap naar keuze (b.v. sinaasappel, ananas, druiven, citroen)
  • kruiden naar keuze (b.v. verse munt of kaneelstokjes)
  • 1 fles gekoelde cava
  • 75 milliliter likeur naar keuze
  • ijsblokjes

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sweet but psycho. But sweet (@sweet_but_psycho_but_sweet) op

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Is ‘t al Pasen? Deze cocktails tillen de Paasbrunch naar een hoger niveau!
Sluiten