Jolielot: ‘Konden we dit moment maar even in een doosje stoppen, om later weer uit te pakken’

Persoonlijk Sophie Nortier 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Marlot (31) is ondernemer en deelt haar leven op haar Instagram-account Jolielot en YouTube-kanaal Bouwen en een Baby. Samen met haar vriend Patrick, zoontje Archie (3 maanden) en poedel Louie woont ze in een dorpje vlak naast Amsterdam. Of haar leven als kersverse moeder zal lopen volgens haar verwachtingen, valt nog te bezien. En dat deelt ze hier wekelijks in deze column.

Column: Wat ben ik moe…

‘Wat ben ik moe. Iedere keer als Archie ligt te slapen ben ik jaloers op hem. Nu ligt hij bijvoorbeeld heerlijk te slapen nadat ik hem een fles heb gegeven. Voor mij staan er nog genoeg dingen op mijn to-do lijst, zoals het schrijven van deze column, het inpakken en versturen van de pakketen voor mijn webshop, het maken van nieuwe productfoto’s, het wegwerken van mijn mails. En dan zit mijn management ook nog in mijn nek te hijgen, omdat ik nog content moet aanleveren (en dus maken) voor opdrachtgevers.

Nu pas begrijp ik wat mama’s bedoelen met alle ballen hooghouden… Een gezegde waar ik voorheen echt een hekel aan had.

Natuurlijk heb ik me voorbereid op vermoeidheid, want dat is waar elke jonge ouder je voor ’waarschuwt’. Ondanks dat Archie rond 03:00 uur ‘s nachts komt en daarna rond 06:00 uur wakker wordt en ik ook echt moet opstaan, viel de vermoeidheid mij best mee. Maar deze week heb ik het zwaar, opeens. Wat ben ik moe! Het voelt alsof ik een sprintje heb getrokken en nu nog de marathon erachteraan moet rennen.

Column Jolielot: ‘Waar ik eerst tot 9:00 uur stond te dansen op festivals, sta ik nu met mijn baby te schuifelen op Phill Collins’

Misschien ben ik te hard van stapel gelopen door vrijwel direct na mijn bevalling een webshop te beginnen. Achteraf gezien had ik mezelf best de tijd mogen gunnen om eerst alleen te wennen aan het feit dat ik er nu een verantwoording bij heb, namelijk Archie. Aan wie moet ik zo hard bewijzen dat ik alles tegelijk kan? Aan mezelf of aan anderen?

Doordat ik alles gesmeerd wil laten verlopen is er dus een tekort aan tijd. Of misschien is het beter om te zeggen dat ik mijn tijd beter moet besteden. Waar ik wel achter ben gekomen is dat er te weinig uren in een dag zitten en dat tijd kostbaar is.

Ook het gezegde ‘waar blijft de tijd’ is er een die vaak bij mij terugkomt, want wat groeit Archie snel! Ik word soms emotioneel van de gedachte dat hij alweer ruim 3 maanden oud is en hunker nu alweer naar de aller eerste weken. Ik zei onlangs tegen Patrick “Konden we dit moment maar even vasthouden/vastleggen/in een doosje stoppen om later weer uit te pakken”. Hoe dan ook, tijd is kostbaar, dat blijkt maar weer.’

Column Jolielot: ‘Ik werd verdrietig van het idee dat ik nooit meer de tijd voor mezelf zou hebben’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme