10x Dit zijn de moeders die je op het schoolplein tegenkomt

Lifestyle Lisa van den Akker 25 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Het schoolplein is dé plek waar niet alleen de kids, maar ook moeders elkaar ontmoeten. En net als de kids, zijn dit heel verschillende typjes. Hoeveel schoolpleinmoeders kun jij er afvinken?

De Luizenmoeder is een heerlijk overdreven beeld van hoe het eraan toegaat op het schoolplein… toch? Fout. Het is precies hoe het eraan toegaat. In je vriendenkring kies je vaak voor mensen waarmee je wat gemeen hebt, maar op het schoolplein kom je er pas achter hoe veel verschillende types er bestaan.

10x schoolpleinmoeders

En heel eerlijk, het verklaart vaak ook een hoop over het gedrag van de kids… Dit zijn de types schoolpleinmoeders die je geheid tegenkomt:

1. De regeltante

Deze schoolpleinmoeder komt meteen naar je toe op het schoolplein en kent iedereen bij naam. Ze wil het liefst iedereen overal bij betrekken. Is er een juf of meester jarig? Deze moeder regelt de cadeaus namens de klas.

2. De warrige moeder

Wanneer de schoolbel gaat, komt deze moeder net aan gerend. Net op tijd en als laatste loopt ze de school binnen. Loop je haar tegen het lijf in de gang, dan is de kans groot dat ze niet meer weet wie je bent. Ook verjaardagen, oudergesprekken en andere informatie ontgaan haar compleet. Deze moeder vergeet ook nog wel eens het fruithapje mee te geven.

3. De supermom

Hoe doet ze het toch? Deze schoolpleinmoeder lijkt alles voor elkaar te hebben. Ze is altijd op tijd en vergeet nooit wat. Leuke partner, goede baan, keurige kinderen. Deze vrouw lijkt het allemaal te hebben. De supermom lijkt misschien perfect, maar ook zij heeft vast weleens haar struggles.

4. De oude zeur

Alles is een big deal voor deze moeder. Het is te druk, het is te koud, de juf heeft te weinig tijd voor haar kinderen: er is altijd wel iets. Ze heeft overal een mening over en die steekt ze niet onder stoelen of banken.

5. De knutselmoeder

Macaroni, crêpe-papier, madeliefjes en wc-rollen. Niks is deze moeder te gek. Prittstift nodig? Of een idee nodig voor een sinterklaassurprise? Deze schoolpleinmoeder weet raad. Jouw kinderen komen altijd thuis met de meest bijzondere werkjes wanneer zij heeft geholpen op school.

3 x makkelijke kapsels om mee te shinen op het schoolplein

6. De fashionable mom

Niet alleen een perfecte Instagram feed, maar ook in real life ziet ze er goed uit. Alles wat zij uit de kast trekt matcht met elkaar. Ook de kids van deze goed geklede moeder gaan fashionable door het leven. Inspiratie nodig? Zij weet de leukste merken en winkels te vinden.

7. De fit mom

In haar sportoutfit brengt deze moeder haar kinderen naar school. Klaar om daarna de sportschool in te duiken. Met een healthy sapje in haar ene hand en in haar andere arm een kind, jogt ze het schoolplein op. En dit is nog niet eens haar warming up.

8. De ambitieuze moeder

Kind afleveren op school en meteen door naar kantoor. Dat is wat de ambitieuze moeder doet. Haar carrière is erg belangrijk en dus zie je haar weinig op het schoolplein. Haar kinderen gaan naar de overblijf en worden aan het einde van de middag opgehaald door opa en oma.

9. De ervaren moeder

Met drie kinderen kent deze moeder de school van binnen naar buiten en van voor naar achteren. Ze weet welke meesters en juffen voor welke klas staan en vind het niet erg meer om haar kind achter te laten. Heb je vragen? De ervaren moeder heeft overal een antwoord op en geeft je graag advies.

10. De geitenwollensokken-moeder

Zie je een schoolpleinmoeder al borstvoedend het plein oplopen? Grote kans dat je te maken hebt met het geitenwollensokken type. Deze moeder maakt zelf de babyhapjes van biologische producten die het liefst uit eigen moestuin komen. Gewone luiers zijn ingeruild voor hydrofiele luiers en haar kinderen lopen in zelfgemaakte kleding.

11 x Zo ben jij de coolste van alle schoolpleinmoeders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme