Wil je een commode kopen? Let dan op de volgende punten

Ouderschap Vera Guldemeester 21 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Krijg je binnenkort een baby en ben je daarom al druk met het inrichten van de kinderkamer? Een commode kan daarin natuurlijk niet ontbreken. Maar waar moet je precies op letten als je een commode gaat kopen? In dit artikel geven we je handige tips, zodat je een goede aankoop doet.

Als je een baby hebt dan is een commode een echte musthave. Je gebruikt dit meubelstuk niet alleen om de luier van je baby te verschonen, ook kun je je kind erop wassen en aankleden. Daarnaast kun je als je voor een grote commode kiest, er ook spullen in opbergen.

Tips bij het kopen van een commode

Wil je graag in één keer een goede commode kopen? Let dan bij een aankoop op de vijf volgende punten.

Stabiliteit

Zorg ervoor dat de commode niet alleen stevig, maar ook stabiel is. Je wil niet dat er ongelukken gebeuren als je baby erop ligt. Zorg er daarom voor dat de commode op een stevige en vlakke vloer staat. Alleen dan kun je het op een veilige manier gebruiken voor de verzorging van je kleine.

Opstaande randen

Naast stabiliteit is veiligheid ook erg belangrijk. Kies voor een commode met opstaande randen aan zowel de achterkant als de zijkanten. Op die manier heb je minder kans dat je baby er tijdens het verschonen vanaf rolt.

Let op de hoogte

Zeker in het eerste jaar zal je de commode heel wat keren gaan gebruiken voor je baby. Het is daarom goed om een commode uit te kiezen die niet te hoog of te laag is. Zo sta je prettig als je je baby verzorgt en voorkom je pijn in je rug, schouders en nek. Een commode tussen de 90 en 105 centimeter hoog is de beste optie.

Bladformaat

Als je je baby gaat verzorgen dan is het fijn om hiervoor genoeg ruimte te hebben. Zorg daarom voor een commode met een groot boven blad. Zo kun je niet alleen een groot aankleedkussen maar ook babydoekjes, luiers en verzorgingsproducten op de commode kwijt. Op die manier heb je je baby snel verschoond en aangekleed.

Extra opbergruimte

Wil je twee vliegen in één klap slaan? Koop dan een commode met genoeg opbergruimte. Denk hierbij aan lades en planken waar verzorgingsproducten, luiers en kleding op of in kunt leggen. Zo heb je alles bij de hand en hoef je niet van de commode weg te lopen als je met de baby bezig bent. Dit is ook nog eens een stuk veiliger.

Zo kan je een leuke én praktische babykamer voor je tweeling inrichten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme