Dit zijn de fijnste crèmes om tijdens je zwangerschap te smeren

Hoera, je bent zwanger! Je leven staat op het punt om volledig te gaan veranderen, maar je lichaam ook! Het dragen van een baby voor 9 maanden, kan een behoorlijk effect hebben op je huid.

Bijna alle vrouwen (maar ook ook mannen!) krijgen er in hun leven mee te maken: striae. Dit verschijnt vaak op momenten dat de huid in een relatief korte tijd snel wordt opgerekt. Dit komt daarom vaak voor tijdens de pubertijd of tijdens een zwangerschap.

Wat is striae?

Het is volledig onschuldig en medisch gezien niets om je zorgen over te maken. De huid wordt in korte tijd opgerekt, waardoor er onderhuidse littekentjes ontstaan. Het vervelende is dat als ze er eenmaal zijn, deze littekentjes niet meer weg gaan. Na verloop van tijd wordt striae wel minder zichtbaar. Waar de huidscheurtjes in het begin vaak donker zijn, worden ze lichter na een langere tijd.

Hoewel er veel vrouwen zijn die aangeven veel baat te hebben bij het smeren met olies tijdens de zwangerschap, is het nooit wetenschappelijk bewezen dat dagelijks smeren striae voorkomt. Of je veel last zal krijgen van striae is deels genetisch bepaald en hangt ook af van je leeftijd. Als je op oudere leeftijd zwanger bent, heb je minder kans op striae. Dit komt omdat je bindweefsel op latere leeftijd al wat slapper is, waardoor je huid minder snel zichtbare scheurtjes vertoond.

Waarom smeren?

Over de werkzaamheid van smeersels tijdens de zwangerschap zijn de meningen dus verdeeld. Wel is het tijdens je zwangerschap fijn om je huid zo zacht en soepel mogelijk te houden, zeker in de winter. Je kan tijdens je zwangerschap ook behoorlijk last krijgen van jeuk. Dagelijks smeren kan hier goed tegen helpen! Daarnaast kan dagelijks smeren ook een fijn moment zijn om heel bewust met je lichaam en je baby bezig te zijn. Of laat het smeren over aan je partner, zodat hij ook zijn bondingsmoment heeft met de kleine!

Heb je eenmaal besloten te gaan smeren, wacht hier dan niet te lang mee. Probeer het ritueel uiterlijk aan het begin van je tweede trimester in je dagelijkse routine op te nemen. Breng de olie of balsem aan in cirkelvormige bewegingen. Op deze manier houd je de huid soepel. Beperk je ook niet alleen tot je buik! Je hele lichaam zal meegroeien tijdens een zwangerschap. Behandel daarom ook je borsten, bovenbenen, heupen en/of billen. Bekijk hieronder populaire crèmes onder (aanstaande) moeders:
zwangerschap-striae-creme

Wij selecteren 5 populaire crèmes:

Palmer’s Cacao butter

Er bestaat waarschijnlijk geen enkel smeersel dat lekkerder ruikt dan de Cacao butter van Palmer’s. Dit komt door de Sheabutter en cacao die in de creme is toegevoegd. Door de toevoeging van olie en lavender is de butter makkelijk smeerbaar en heeft het een rustgevend effect.  De Palmer’s Cacao butter voor tijdens de zwangerschap is verkrijgbaar bij drogisten en online te bestellen.

Burt’s Bees Mama bellybutter

Deze heerlijke boter is gemaakt van 99% natuurlijke bestanddelen, en komt zowel in een botervorm als in olie. Het bestaat uit bestanddelen als sheabutter en vitamine E, en is verkrijgbaar bij zowel drogisten als natuurwinkels.

Weleda Zwangerschapsolie

Deze 100% natuurlijke olie is een absolute favoriet van heel veel (aanstaande) moeders! De olie bestaat uit een combinatie van amandelolie, tarwekiemolie en jojoba-olie. De huid wordt beter doorbloedt en reguleert vocht. Etherische olien zoals lavendel, wilde roos en sinaasappel zorgen voor een aangename geur. Weleda Zwangerschapsolie is te koop bij drogisterijen en natuurwinkels.

Bio-oil

Een absolute winnaar op het gebied van huidolie! Veel celebrities zweren bij deze olie, die naast striae, ook wonderen verricht voor de ouder wordende huid, pigmentvlekken en littekens. Bio-oil bevat ‘ Pure Cellin-oil’, een substantie die de olie licht en minder vet maakt. Daardoor is Bio-oil heel makkelijk smeerbaar. Het advies is om de olie al vroeg in de zwangerschap twee keer per dag te gebruiken, en voor minstens 6 maanden.

Zwitsal Buikbalsem

Wie kent ‘m niet, de typische babygeur van Zwitsal! Het is niet voor iedereen, maar mocht je het voornemen hebben om je baby na de geboorte met Zwitsalproducten te verzorgen, waarom jezelf dan niet al tijdens de zwangerschap? De balsem bevat Kariteboter, is pH-huidneutraal en breng je 1 keer per dag aan.

Striae is niets om je zorgen over te maken, of om je voor te schamen. Je bent moeder (geworden) en dat is iets waar je trots op mag zijn.  Deze vrouwen deelden foto’s van hun striae, met de hashtag #loveyourlines. We love it!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Dit zijn de fijnste crèmes om tijdens je zwangerschap te smeren
Sluiten