Maartje Scheffer
Maartje Scheffer Zwanger 24 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe trend? Een dadchelor is een babyshower voor vaders

We zijn misschien een beetje geneigd aanstaande vaders te vergeten. Eigenlijk staat alles altijd in het teken van de mama to be en de baby, maar papa? Daar denkt eigenlijk niemand aan. Helemaal niet terecht! Met een dadchelor, oftewel een babyshower voor aanstaande vaders wordt óók het vaderschap gevierd.

Hier geven we je inspiratie voor het organiseren van een dadchelor als er een papa to be in je omgeving is.

Dadchelor

Een babyshower voor moeders is een bekende manier om de komst van een baby te vieren. Met een babyshower voor vaders, die ook wel een dadchelor of daddyshower wordt genoemd, wordt de aanstaande vader in het zonnetje gezet.

Of het een middagje mannenspelletjes wordt, een avond uitgaan of de papa showeren met cadeaus, is afhankelijk van het karakter en voorkeuren van de vader. Onderstaande ideeën helpen je in ieder geval op weg!

Activiteiten tijdens de dadchelor

  • Ouderwets feesten

Je kunt een dadchelor organiseren zoals een bachelor-party en een ouderwets avondje drinken en feesten tot in de vroege uurtjes organiseren. Nog één keer, voordat zijn leven in het teken de baby komt te staan.

  • Quiz

Hoe goed is de daddy to be voorbereid op het ouderschap? Vrienden onder jullie die al kinderen hebben kunnen ongetwijfeld wat vragen bedenken over thema’s die hij écht moet weten, in de vorm van een quiz.

  • Weddenschap

Iedereen mag een gokje wagen over kenmerken van de baby: op wie zal hij lijken, op welke dag wordt hij geboren, wat zal de naam zijn? En natuurlijk over de aanstaande vader: wanneer zal hij weer op de been zijn om mee op stap te gaan, en hoe zal hij het slaaptekort handelen? Wie de meeste vragen goed heeft, kan de totale inleg winnen.

  • Vaderschapscursus

Ook al wordt niet iedereen vader, samen een ééndaagse vaderschapscursus volgen wordt gegarandeerd gieren. En de aanstaande vader zal ongetwijfeld dingen leren die goed van pas zullen komen.

  • Sportief dagje

Tijdens een dadchelor staat centraal dat de toekomstige papa nog één gezellig dagje met al zijn vrienden kan doorbrengen. En hoe doe je dat beter dan met een sportieve activiteit? Zoals quadrijden, wakeboarden of paintballen. Met een cadeaumoment aan het einde van de dag natuurlijk.

7 belangrijke tips voor jonge en aanstaande vaders (van jonge vaders)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme