Dit zegt de kleur van de ogen over het karakter van kind

Gezondheid Redactie 24 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

“Wie in iemands ogen kijkt, kijkt in zijn ziel”, zeggen ze wel eens. Dat klinkt poëtisch en dat is het ook. Toch kun je ook zonder diep in iemands ogen te kijken, weten hoe die persoon in elkaar zit. Althans, als je moet geloven wat verschillende sites en wetenschappers zeggen over wat de kleur ogen van mensen over ze zegt.

Of het écht zo is dat de kleur van de ogen van je kind iets zegt over zijn karakter valt natuurlijk sterk te betwijfelen, maar het is toch leuk om even te kijken of jij je kind herkent in deze beschrijvingen.

Dit zegt de kleur van de ogen van je kind over zijn karakter

 

Bruine ogen: aantrekkelijk, zelfverzekerd en beleefd

Bruinogigen zijn dominant: van alle oogkleuren is bruin de meest voorkomende, variërend van lichtbruin tot middelbruin. En dat komt mooi uit, want over het algemeen zijn mensen met bruin haar aantrekkelijk en blaken ze van het zelfvertrouwen. Ook worden eigenschappen als creativiteit en positivisme vaak gekoppeld aan mensen met bruin haar, evenals beleefdheid, zelfstandigheid en sterk ontwikkelde sociale vaardigheden. Een downside van bruinogigen is dat ze soms moeite hebben zich te uiten tegenover andere mensen.

Blauwe ogen: extravert, intelligent en energiek

Ooit was blauwe ogen (en blond haar) het schoonheidsideaal bij uitstek. Dat is het in principe nog steeds, blijkens het feit dat de meeste mensen aangeven dat als ze konden kiezen, ze het liefst blauwe ogen zouden hebben. Over mensen met blauwe ogen wordt gezegd dat ze vredelievend, intelligent, extravert, jeugdig en zeer energiek zijn. Daarnaast hebben ze een diepe wens om andere mensen gelukkig te maken, en gaan daarin bijzonder ver.

Grijze ogen: slimme en gepassioneerde leiders

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: grijze ogen zijn dominante mensen die graag de rol van leider op zich nemen. Ze zijn slim, analytisch en hebben een uitgesproken karakter: eigenschappen die een leider goed passen. Daarnaast zijn ze ook aardig, ook niet onbelangrijk. Ze hebben een groot gevoel voor fantasie, nemen liefde en romantiek bijzonder serieus, en zijn zeer gepassioneerd in alles wat ze doen.

Groene ogen: fris, aantrekkelijk en stikjaloers

Er is iets fris en jongs aan de kleur groen: dat beeld koppelt men automatisch aan mensen met groene ogen. Naast dat frisse, is er ook een zekere mysterie dat kleeft aan mensen met groene ogen. Over het algemeen worden ze beschouwd als intelligente, nieuwsgierige mensen met een grote interesse in de wereld om hen heen. Ze leren graag nieuwe dingen, en willen liefst zoveel mogelijk uit het leven halen. En o ja, mede met dank aan hun bijzondere kleur ogen, gelden groenogigen als een van de meest aantrekkelijke die er zijn. Voordat je nu denkt dat er niets negatief te zeggen valt over het type: mensen met groene ogen staan bekend als bovengemiddeld jaloers.

Wist je trouwens dat groene ogen heel erg uniek zijn? Dit maakt mensen met groene ogen zo bijzonder en speciaal

Hazel (donkerbruine) ogen: temperamentvolle, moedige mensen

Hazelbruin is een mooie mix van donkerbruin en groen, die samen een wel heel mooie kleur ogen veroorzaken. Van mensen met hazelkleurige ogen wordt gezegd dat ze elegant zijn, spontaan en avontuurlijk. Ook passen ze zich makkelijk aan situaties aan en zijn ze behoorlijk moedig. De andere kant van de hazelmedaille is dat ze zich snel vervelen en dat ze niet altijd even serieus zijn als het op romantiek en relaties aankomt. En o ja, ze hebben een flink temperament in huis.

Zwarte ogen: mysterieus, betrouwbaar en vol geheimen

Mensen met zwarte ogen komen niet vaak voor – sterker nog: zwartogigen zijn uiterst zeldzaam in de wereld. Vaak zijn ogen ook niet echt zwart, maar héél donkerbruin. Mensen met hele donkere ogen worden vaak geassocieerd met mysterie, donkerte (van de nacht) en intuïtieve beslissingen. Ook wordt van deze mensen gezegd dat ze over een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid beschikken, loyaal en bijzonder betrouwbaar zijn. Ze kunnen daarnaast heel goed geheimen bewaren, wellicht omdat ze er zelf ook een en ander hebben. Daarnaast zijn ze vaak spiritueel ingesteld, gepassioneerd en optimistisch.

Heb jij blauwe ogen? Deze 7 merkwaardige feiten en weetjes kende je nog niet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Listovative

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme