Dit maakt mensen met groene ogen zo bijzonder en speciaal

Body Redactie 4 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Mag jij je gelukkig prijzen met een paar groene ogen? Dan hoor je bij de twee procent van de wereldbevolking die met deze oogkleur rondloopt. Wauw! Maar dat is lang niet de enige reden waarom je zo bijzonder bent.

Onderzoekers van The Impulse Research Corporation uit Amerika hebben het verband tussen oogkleur en verleiding onderzocht. Je voelt ‘m al aankomen: mensen met groene ogen blijken het verleidelijkst. Hoe dat komt? Mensen met groene ogen lijken creatief, worden niet snel boos en hebben een onvoorspelbaar karakter. Althans, dat zeggen de onderzoekers.

Mysterieus

Daarnaast komt een groene oogkleur ook mysterieus over, waardoor anderen het vaak sexy vinden. Maar liefst 29% van de respondenten associeren groene ogen met ‘sexy‘. Oe la la.

Ook lieten de deelnemers weten dat ze mensen met groene ogen betrouwbaarder over vinden komen dan mensen met bruine of blauwe ogen.

Lievelingskleur

Toen aan blauw- en bruinogige deelnemers van het onderzoek werd gevraagd welke kleur ogen ze het liefst zouden willen hebben, zeiden de meeste mensen groen. Maar liefst 27% zou graag door het leven gaan met prachtige groene kijkers. Zo, die kan je alvast in je zak steken!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen