Handlezen voor beginners, ontdek in een paar minuten de belangrijkste lijnen

Mind Rachelle Weiler 4 feb 2020
Leestijd: 4 minuten

Handlezen; de één gelooft in de spirituele lessen die de belangrijkste lijnen op je handen je kunnen leren. De ander is skeptisch en gelooft niet in het feit dat deze lijnen iets zouden kunnen zeggen over jouw persoonlijkheid of toekomst. In welk kamp jij ook zit: handlezen is altijd leuk en interessant!

In dit artikel leren we je de belangrijkste lijnen, en wat ze in jouw geval -of bij vrienden of familie- betekenen.

Handlezen kan je zowel doen met je rechter- als linkerhand. Je rechterhand vertelt je meer over hoe je de buitenwereld ziet en jouw eigen ontwikkeling. Je linkerhand vertelt je meer over je verborgen talenten, je onderbewuste en je primaire instincten.

De belangrijkste lijnen bij handlezen

handlezen lijnen
Spirituele Rubriek

Bron: Spirituele Rubriek

De levenslijn

Deze lijn is een makkelijk te onderscheiden lijn op je hand. De lijn begint boven je duim en loopt met een bocht naar beneden, richting het midden van je pols. De lijn symboliseert jouw leven van geboorte tot aan je overlijden.

Is de lijn bij jou wat onscherp, of zitten er onderbrekingen in?
Dan kan dit wijzen op gezondheidsproblemen of zorgen. Je mentale gemoedstoestand kan hier ook van invloed op zijn.

Is je levenslijn lang, duidelijk en niet onderbroken?
Dan ben je over het algemeen gezond, een echte levensgenieter en hou je er van op naar buiten en er op uit te gaan!

De lijn buigt onder aan de duim iets terug -een cirkelvorm-
Je bent een echte huismus! Als de lijn juist de andere kant, naar buiten, op buigt, ben je een meer reislustig type.

Jouw levenslijn is verbonden met je hoofdlijn
Dit kan betekenen dat je een voorzichtig of een ietwat geremd type bent.

De hoofdlijn

Je hoofdlijn begint meestal tussen je duim en wijsvinger en loopt horizontaal richting het midden, of nog verder over je hand. Tijdens het handlezen kan je veel opmaken uit deze lijn. Lopen jouw hoofdlijn en levenslijn in eerste instantie door elkaar? Dan kan dit betekenen dat je een wat voorzichtige kijk hebt op het leven en minder zelfverzekerd bent. Ook hier kan weer een verschil bestaan tussen je rationele rechterkant en je meer instinctieve linkerkant. Liggen de lijnen juist ver uit elkaar? Dan ben je avontuurlijker ingesteld en neem je vaker impulsieve beslissingen.

Is je lijn erg recht? Dan heb je een realistische kijk op het leven en ben je een logische denker. Loopt de lijn juist meer schuin? Dan heb je vaak een grotere fantasie.

Heb jij een erg diepe hoofdlijn? Dan ben je gezegend met een goed geheugen! Hoe minder diep en duidelijk de lijn is, hoe minder goed je geheugen waarschijnlijk is.

Een korte hoofdlijn? Dan zit je waarschijnlijk minder in je hoofd, wat kan leiden tot beperkt mentaal vermogen. Het kan ook betekenen dat je meer lichamelijk ingesteld bent, dus meer een doener. Is je hoofdlijn lang? Dan ben je mogelijk een echte denker!

Wordt jouw hoofdlijn gekruist door andere verticale lijnen? Die staan symbool voor moeilijke beslissingen in je leven.

De hartlijn

De hartlijn begint meestal tussen je wijs- en middelvinger en loopt horizontaal naar de buitenkant van je hand. Deze lijn ligt altijd boven je hoofdlijn en is heel belangrijk bij het handlezen. De hartlijn vertelt je meer over je gevoel, je vermogen om lief te hebben en je emotionele leven. Maar het is niet alleen maar gevoel wat je uit deze lijn kan halen. Het kan je ook meer vertellen over de staat van je hart en vaatstelsel.

De locatie van de hartlijn

Als de lijn onder je wijsvinger begint, is er vaak sprake van een normaal en tevreden liefdesleven. Begint de lijn onder je middelvinger? Dan kan je een meer egoïstische kijk hebben op liefde. Als de lijn tussen je wijs- en middelvinger begint, kan je soms een wat onrealistische kijk op de liefde hebben. Deze personen worden vaak snel verliefd.

De diepte van de lijn

Heb jij een duidelijke diepe hartlijn? Dan zou je onder emotionele druk kunnen staan. Deze kunnen weer gerelateerd zijn aan gezondheidsproblemen die door stress worden veroorzaakt. Is er juist sprake van een onduidelijke, dunne lijn? Dan zou dat kunnen betekenen dat je erg gevoelig en verlegen bent.
De lengte van de lijn zegt iets over je interesse in liefde en hoe trouw je daar in bent. Een korte lijn laat zien dat je niet erg gevoelig bent in liefde. Het toont echter wel vaak aan dat je in de liefde erg trouw bent, en verlokking goed kan weerstaan. Een lange lijn betekent het tegenovergestelde.

De kromming van de lijn

Heb jij een vrij rechte hartlijn? Dan betekent dit dat je een vrij star en weinig flexibel persoon bent. Hoe meer de lijn gebogen is, hoe warmer je persoonlijkheid vaak is. Loopt de lijn helemaal van de ene kant van je handpalm naar de ander? Dan zou dit erop kunnen duiden dat je wat bezitterig van aard bent.

Vertakkingen

Heb jij een ster aan het begint op lijn? Dan kan dit geluk in de liefde betekenen. Heb jij kleine horizontale lijntjes vanuit de hartlijn die naar boven wijzen? Ook dan zal je positieve ervaringen in de liefde hebben. Lijntjes die naar beneden wijzen als vertakkingen kunnen juist teleurstellingen symboliseren.

Bron: Spirituele rubriek

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme