Aniek (34): ‘Ik wil een derde kind, maar van onze relatie is niets over’

Persoonlijk Laura Saija 20 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Een fijne relatie en een groot gezin, dat is alles waar Aniek vroeger over droomde. Samen met haar man heeft ze twee kinderen en ze wil heel graag een derde kindje. Helaas denkt haar man hier anders over. “Sinds we kinderen hebben, zijn we nooit meer op date geweest.”

“We hebben alles volgens het boekje gedaan. Ik kreeg een relatie met Ramon toen we allebei nog studeerden. Toen we na de studie gingen werken, kochten we een prachtig huis met een mooie tuin.

Twee mooie dochters

Twee jaar later trouwden we. Het was een groot feest, iedereen die we kenden was er. Een jaar later werd ik zwanger van Coco en weer twee jaar later kwam Olivia. Nu hebben we alles wat we willen met als kers op de taart twee mooie dochters.

Toen ik Ramon leerde kennen, wisten we allebei meteen dat we een groot gezin wilden. Nu we eenmaal twee dochters hebben, wil ik heel graag nog een derde kind. Helaas is Ramon er anders over gaan denken.

Geen oppas

Sinds we kinderen hebben is onze sociale kring steeds kleiner geworden. We zien vrienden minder vaak dan we willen en zijn vooral veel moe door de kinderen. We hangen ’s avonds op de bank en gaan nog weinig op pad.

Eigenlijk ben ik al redelijk een huismus geweest, maar ik geef toe dat het nu extreem is geworden. Wat ook niet meehelpt, is dat we nooit een oppas hebben. Allebei onze ouders zijn lichamelijk niet in staat om op onze kinderen te passen en een vreemde oppas zien we niet zitten.

Aan relatie werken

Dat betekent dat we sinds we kinderen hebben, vrijwel nooit meer op date zijn geweest. Alles wat we doen is met de kinderen. We hadden afgesproken dat we het over een derde kind zouden hebben als Olivia twee zou worden. Olivia is inmiddels al een tijdje twee en Ramon vindt dat we eerst aan onze relatie moeten werken voordat we aan een derde kind kunnen beginnen.

Omdat we veel op elkaar aangewezen zijn en met twee kleine kinderen samenwonen, levert het veel irritaties op binnen onze relatie. Het begint vaak met kleine irritaties over wie de was doet, maar dat loopt steeds vaker uit op ruzie. Dan praten we zo de hele dag niet met elkaar.

Date

De laatste tijd merk ik ook dat Ramon graag ’s avonds de sportschool induikt om te ontsnappen aan de spanningen in huis. Toch kan ik een derde kind maar niet uit mijn hoofd zetten. Ik wil niet dat er een te groot leeftijdsverschil zit tussen de kinderen dus zwanger worden moet wel binnen nu en een jaar gebeuren.

Omdat ik het wel eens ben dat we aan onze relatie moeten werken, gaat er binnenkort een meisje van vijftien uit onze straat oppassen. We brengen dan de kinderen eerst naar bed en gaan daarna uit eten. Ik vind het eigenlijk best spannend, omdat we al zo lang niet samen iets gedaan hebben.

Nieuwe leven inblazen

Ik zal proberen om het tijdens onze date niet de hele tijd over kinderen te hebben en niet de hele tijd met de oppas te appen. Hopelijk is het een begin en kunnen we onze relatie weer wat nieuw leven inblazen.”

Waarom het goed is om regelmatig een ‘relatie APK’ te doen als jonge ouders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme