Dertig & single? 4x redenen om hier van te genieten

Algemeen Valéry de Voijs 14 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Ai, en dat komt even binnen: je dertigste verjaardag. Het einde van je jeugd, of het begin van een spannende periode? Hoe je het ook bekijkt: bijzonder is deze leeftijd in ieder geval wel, ook als je op je dertigste (nog) single bent.

Voordelen van 30 en single zijn

Als je naar de gemiddelde dertiger kijkt is de kans groot dat ze aan het settelen zijn. Of ze nu een hypotheekaanvraag hebben gedaan, of bezig zijn met de opvoeding van hun kinderen… het lijkt allemaal wat serieuzer te worden. En wat als je hier nog niet mee bezig bent, en op je dertigste als single bird nog lekker aan het fladderen bent? Reden genoeg om hier van te genieten.

Meer geld

Het is eigenlijk heel simpel: je houdt meer geld over. Ook al ben je nog zo slecht in sparen, je verdient waarschijnlijk meer dan in je studietijd. En wat is nu fijner om dat hele bedrag aan jezelf uit te geven? Niemand die je hoort klagen als jij die designer tas afrekent, of met een lege portemonnee van de kapper komt. Beetje selfish is niet erg. Niet alleen hoef je financieel met niemand rekening te houden, op vrijwel ieder gebied hoef jij geen (of minder) compromissen te sluiten. Je bent dertig, single, en beslist zelf waar jij gaat wonen. Vanavond geen zin om te koken? Dan bestel je toch wat.

Daten

Of je nu een ervaren tinderaar bent, een laatbloeier, of al wat (lange) relaties achter de rug hebt: Op je dertigste zul je beter weten wat je wel en niet wilt. Besteedde je voorheen misschien tijd met iemand, enkel omdat hij/zij zo’n knap koppie had? Nu zul je sterker in je schoenen staan bij het uitkiezen van de juiste date, en zul je met de jaren hebben geleerd om niet bang te zijn dit te communiceren.

30 dingen om te doen voor je dertigste verjaardag

Single op reis

Let’s face it: het is misschien even spannend om alleen op Schiphol te staan, maar eenmaal onderweg voel je je onoverwinnelijk. Het is niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam om er alleen op uit te trekken. Daarnaast ontmoet je als echte solo reiziger veel meer nieuwe mensen dan wanneer je met je partner reist. Wanneer jij samen met je liefde aan het zwembad ligt is de kans kleiner dat je in gesprek raakt met andere avonturiers. Is helemaal alleen reizen toch niet helemaal je ding? Dan kun je je ook aanmelden om met een aantal andere singles in een groep te vertrekken.

Zelfverzekerder (in bed)

Oké, laten we er niet omheen draaien. Er is een verschil tussen nu en tien jaar geleden. Misschien konden we ons vroeger druk maken over die rechter borst die iets groter is dan de linker, nu weten we allemaal wel beter. Niet alleen zullen we ons zelfzekerder voelen in ons lichaam, ook kijken we anders naar onze bed prestaties aan. Wilde je vroeger nog graag indruk maken op die leuke date en was je vooral met jezelf bezig? Kun je nu waarschijnlijk dingen beter loslaten en relativeren. En écht genieten van het moment. Met een beetje geluk is je bedpartner ook gegroeid en heeft hij/zij nu ook minder moeite met het vinden van je erogene zones

Single vader deelt zijn Tinder ervaringen: ‘Of wil je meteen een wippie maken?’ vroeg ze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen