Deze animatiefilms zijn gevaarlijk grappig (vooral ook voor volwassenen)

Eropuit Eva Dusch 9 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Tekenfilms zijn populaider dan ooit. En wie nog steeds denkt dat deze alleen bedoeld zijn voor kinderen, heeft het behoorlijk mis. Move over Frozen, want er is geduchte concurrentie op komst.

Films kijken terwijl buiten de zomer volop is begonnen, dat vinden wij nogal zonde. Maar voor deze potentiële kaskrakers wil je graag een avondje blokken of er een gezinsuitje van maken op een druilerige dag. Want réken maar dat wij volwassenen hier net zo hard om moeten lachen dan de kinderen.

Sausage party


Worstjes, donuts en wortelen die kunnen praten. Zie je het al voor? De hoofdrol is weggelegd voor een gezelschap van supermarktvoer dat denkt dat ze buiten de supermarkt een prachtig leven tegemoet gaan. Totdat ze in de realiteit (lees: hel) terecht komen. Alleen al bij het bekijken van de hilarische trailer moesten we hardop lachen. En die lachgarantie ligt alleen al bij het feit dat de stemmen zijn ingesproken door ‘s werelds grootste grappenmakers zoals Seth Rogen, Michael Cera, James Franco en Jonah Hill. Overhalen is niet meer nodig toch?
Draait vanaf 18 augustus

Secret life of pets


Het feit dat katten de nieuwe supersterren zijn en verantwoordelijk voor de meest gelikete foto’s op social media, maakt dat deze film op een perfecte tijd komt. Heb je er ooit wel eens bij stil gestaan wat jouw huisdieren meemaken zodra jij ‘s ochtends de deur uitstapt voor werk? Nou, dit dus.
Draait vanaf 8 juli

Storks


Inmiddels weten we natuurlijk wel beter dan dat baby’s worden gebracht met de ooievaar. Maar in deze film zijn baby’s (met geel, groen en blauw haar) gewoon te bestellen (ja, echt) en ligt de productie hiervan geheel in handen van nogal eigenaardige vogelfiguren. Je snapt ‘m al: dit wordt heel grappig.
Draait vanaf 28 september

Finding Dory


Dat we Finding Nemo al tig keren hebben gezien en het verhaal wel kunnen dromen, zegt al genoeg. En een van de meest amusante figuren was toch wel Dory (iemand veto?). Dus hebben de makers haar een eigen film toebedeeld. In dit nieuwe avontuur gaat ze met haar vrienden Nemo en Marlin weer op avontuur. Dit keer is ze op zoek naar haarzelf. Waar komt ze vandaan? Wie waren haar ouders? Wat weet ze nog en wat is ze vergeten?
Draait vanaf 29 juni

Ice Age: Collision Course


Inmiddels alweer de vijfde film in de Ice Age-reeks. Want we kunnen nog steeds hard lachen om de stommiteiten, flauwe humor en spannende avonturen. Dit keer draait de film om Scrat’s (de eekhoorn) achtervolging van het ongrijpbare eikeltje (herinneren we ons dit nog). En dat zorgt er dit keer voor dat hij in de ruimte terechtkomt waarbij hij per ongeluk een kosmische kettingreactie teweegbrengt die de wereld van Ice Age volledig dreigt te veranderen.
Draait vanaf 22 juli

The Wild Life


Een soort van Pirates of the Carribean maar dan (helaas) zonder Johnny Depp en met een clubje dieren dat vast zit op een tropisch eiland en alles behalve een spannend leven heeft. Totdat er een schip aan wal raakt…
Draait vanaf september

Angry birds


Het begon ooit bij een computerspel, maar de populariteit van Angry Birds reikt inmiddels tot speelgoed, broodtrommels en andere spullen. En nu dus de langverwachte film, en die speelt zich af op een prachtig eiland vol met vogels. Alle vogels die op dit paradijselijke eiland wonen zijn erg blij, vrolijk en gelukkig, ook al kunnen ze niet vliegen. Maar er zijn een paar buitenbeentjes die nogal een kort lontje hebben.
Draait vanaf 18 mei

Kijk jij als volwassene ook graag naar animatiefilms? Praat mee op Facebook!

The Jungle Book draait nu in de bioscoop (en het is zó spannend!)>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen