Déze gekke en aparte reacties kregen jullie op je zwangerschap

Zwanger Wilma Groothuis 27 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Herken jij dit? Je bent zwanger, je maakt het eindelijk kenbaar aan de wereld en dan volgt er een reactie die je niet helemaal verwacht. Je bent niet de enige, veel zwangere vrouwen krijgen gekke reacties op hun zwangerschap. Gelukkig kunnen ze er vaak zelf nog wel om lachen.

En wij vinden het stiekem hilarisch om te lezen.

Reacties op je zwangerschap

Hoewel de meeste reacties op je zwangerschap hartstikke leuk, lief en hartelijk zijn, zijn er soms mensen die net even anders reageren. Vaak niet eens vervelend bedoeld, maar de opmerkingen vallen net even verkeerd of komen gek over. Dat zijn juist de opmerkingen die je onthoudt en waar je achteraf (misschien na een lange tijd) om kan lachen.

Wij waren benieuwd welke gekke, aparte of rare reacties de lezeressen van Famme hadden gekregen op hun zwangerschap. Dat kan zowel een reactie zijn op de aankondiging dat je zwanger bent, maar ook later in de zwangerschap kregen vrouwen dergelijke opmerkingen te horen. Sommige zijn best wel grappig, anderen gaan toch echt wel een beetje ver.

Gekke reacties

Reggy: “Toen ik me aan moest melden voor zwangerschapszwemmen, zei de zwemjuf bij het zwembad: ‘Kom maar terug als je zwanger bent, dan kijken we wel of er een plek vrij is’. Uhmm..ik was 7,5 maand zwanger.” Ook bij Irma werd de zwangerschap niet heel snel herkend. “Toen ik acht maanden zwanger was, kreeg ik de vraag of er misschien een kleintje op komst was. Super grappig!”

“Ik was in verwachting van een tweeling en toen werd ik gecondoleerd. Diegene moest er echt niet aan denken, mijn leven zou voorbij zijn. Little did they know”, vertelt Melissa. “Ook waren er mensen die dachten dat ik het jammer vond dat het twee jongetjes zouden zijn en dat ik vast had gehoopt op een meisje.”

Nog eentje over

Sascha: “Toen ik zwanger was van onze tweeling, wist ik dat vanaf dat ik 8 weken zwanger was. De volgende echo was met 12 weken. Toen ik vertelde dat ik zwanger was van een tweeling, maar dat het natuurlijk nog mis kon gaan en ik de 12 weken echo daarom nog spannend vond, zei diegene dat wanneer er één kind niet meer zou leven, ik er altijd nog eentje overhad. Ik was even sprakeloos en wist niet wat ik moest zeggen. Uiteraard wil je dat beide kinderen gezond zijn zodra je weet dat het er twee zijn.”

Bij Sylvie werden er geen doekjes om gewonden: “Toen ik voor de derde keer zwanger was, werd aan mij gevraagd: ‘Een ongelukje zeker? Want je hebt al een zoontje en een dochtertje’.” Ook bij Soraya werd een soortgelijke vraag gesteld: “De eerste vraag was of het gepland was. Irritant, maar ook een beetje begrijpelijk. Ik wilde namelijk heel lang geen tweede kind, maar dat ze dat als eerste vroeg, vond ik beetje pijnlijk.”

Niet aangenomen

Sandra kreeg wel echt een vervelende reactie op haar aankondiging. “Ik werkte net twee weken bij mijn nieuwe werkgever toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Ik groeide enorm snel, dus ik kon het ook niet heel lang verborgen houden. Met 6 weken moest ik het dus wel bekend maken bij mijn werkgever. Haar reactie? Of ik dat niet bij de sollicitatie had kunnen melden, dan had ze me niet aangenomen.”

Monique kreeg juist wel weer, naar eigen zeggen, een lieve reactie. “Mijn moeder was ontzettend blij en vroeg meteen: ‘Je blijft toch wel werken? Want ik wil heel erg graag oppassen’.” Gerda kon ook wel lachen om de opmerking die zij kreeg: “Ik was hoogzwanger en wandelde buiten toen iemand vroeg: ‘Heb je een voetbal ingeslikt?’ Ik kon er wel om lachen. Ik ben 1.50 meter, dus ik was echt een tonnetje.”

Reacties

Hieronder nog meer gekke reacties op jullie zwangerschappen

1. “Ik werd gecondoleerd dat het voor de derde keer een jongen was.” – Jill
2. “Een tweeling zeg je? Zo erg! Dat kan toch nooit in jouw kleine buik gaan groeien?” – Ingrid
3. “Mijn baas: weet je wel wat me dat kost als je afwezig gaat zijn?” – Bea
4. “Moet ik je feliciteren of condoleren?” – Gea
5. “Weet je zeker dat je dat wel aankan?” – Eline
6. “Zooooo, dus jij hebt seks gehad?” – Janienke
7. “Zijn ze allemaal van dezelfde vader?” – Eline
8. “Nu pas? Ik dacht dat jullie geen kinderen konden krijgen.” – Elma
9. “De vraag of mijn partner er wel vanaf wist.” – Marjelle
10. “Weet je wel zeker dat het er maar één is?” – Nicole
11. “’Je hebt je plezier gehad, nu zit je met de gebakken peren’. Uh wablief?” – Sylvie
12. “Volgens mij ben jij goed gevuld.” – Evelien
13. “Zo, die krijgt een oude moeder.” – Jacqueline
14. “Ik moet er niet aan denken om drie kinderen te hebben.” – Lana
15. “Dat kun je je kind toch niet aandoen, een moeder in een rolstoel?” – Janine
16. “Oké, dan heb je bij deze je ontslagbrief ondertekend.” – Daphne
17. “Maar je hebt toch helemaal geen vriend?” – Ireen
18. “Jullie zitten ook niet stil, hierna wel de knip erin toch?” – Anouk
19. “Ik dacht al: nou nou, je mag wel wat minder eten.” – Danielle
20. “Dat je dat nog durft op jou leeftijd.” – Angela

20 x te gekke en unieke manieren om je zwangerschap aan te kondigen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme