Deze zin zeggen alle kinderen en alle ouders haten het

Kinderen Redactie 7 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Ze zeggen het als je klaar bent met voorlezen, als aflevering 9 van ‘De Kleine Prinses’ afgelopen is en in de speeltuin. Eigenlijk zeggen ze alle kinderen dit de hele dag door. Mag jij raden over welke zin wij het hebben.

Alle kinderen

Gisteravond zei ze het weer: ‘Mama, nog een keer eend op de pot.’ ‘Nog een keer’, over deze zin hebben we het. Vanmorgen blies ik op d’r buik wat uitliep op groot gegiechel. Dom van me, want we hadden haast. ‘Mama, nog een keer bazen.’

Kiekeboe, kiekeboe, kiekeboe

En wij maar denken dat we echt geen tientallen keren scheel zouden kijken, gekke geluiden zouden maken of toch nog een keer die film op zouden zetten. Think again, want dat gebeurt dus mooi wel als je kinderen hebt. Voordat het lied/verhaaltje/kiekeboespel afgelopen is, hoor je het al: ‘Nog een keer’.

Kleine mensen worden groot

Op zich best oké want je blijft wel in shape, alleen dat gehuil als het niet ‘nog een keer’ gebeurt. Dat is niet oké. Dus we doen het nog een keer. Nog een keer die duckface, nog een keer ‘hop paardje hop’ en we zetten ook nog een keer Curious George op. Dat doen we gewoon, want kleine mensen worden groot en als ze groot zijn, zeggen ze heus niet met een glimlach: ‘Nog een keer een proefwerk’, ‘Nog een keer de huur betalen’ of ‘Nog een keer belasting aangeven’. Nee, dan zeggen ze: ‘Mam, wil jij het alsjeblieft nog één keer doen’.

Herkenbaar? Wat heb jij voor het laatste ‘nog een keer’ voor je kind gedaan? Wij zijn benieuwd.

We vinden het misschien niet altijd de juiste timing als onze kinderen ‘nog een keer’ zeggen, maar zeg dit nooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme