Dilemma: ‘Zal ik mijn ex in het leven van onze baby toelaten?’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 25 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Maribel (31) haar dilemma voor: “Zal ik mijn ex in het leven van onze baby toelaten?”

Zes maanden geleden ben ik bevallen van een wolk van een zoon, waarop ik ontzettend trots ben. Niet alleen op hem trouwens, ook op mezelf. Ik ben namelijk een alleenstaande moeder en doe dus alles alleen. Ik was van te voren niet van plan om het helemaal alleen te doen, maar helaas is dat zo gelopen.

Lange relatie

Ik had tien jaar lang een relatie met Vincent, de man waarvan ik dacht dat hij de liefde van mijn leven was. Helaas veranderde hij in het laatste jaar erg. Hij had stress op het werk en ook liep het binnen zijn familie niet helemaal lekker, daardoor greep hij steeds vaker naar de fles. Op het moment dat ik onverwacht zwanger raakte, besloot hij zijn leven te beteren en wilde hij een goede vader worden. Ik geloofde hem, maar helaas werd zijn gedrag snel alleen maar erger.

Stomp in mijn buik

Toen ik drie maanden zwanger was, kwam Vincent op een avond dronken thuis. Ik werd er wakker van. Toen ik vroeg of het wat zachter kon, vloog hij mij vanuit het niets aan. Hij sloeg mij niet alleen op in mijn gezicht, maar gaf me ook een stomp in mijn buik. Ik was doodsbang. Niet alleen voor hem, maar ook dat er iets met de baby was gebeurd. Niet lang daarna was Vincent op de bank in slaap gevallen en besloot ik mijn koffers te pakken en naar mijn ouders te vertrekken. Mijn vader bracht mij direct naar het ziekenhuis om te kijken of het allemaal nog wel goed ging met mijn zwangerschap. Gelukkig bleek dat het geval te zijn.

Ex niet meer gezien

Sindsdien heb ik mijn ex niet meer gezien. We hebben alleen af en toe over de app contact. Wel heb ik hem over onze zoon vertelt en stuur ik af en toe een foto. Vincent wil graag zijn zoon zien, maar ik weet niet of ik dat wil. Wat als hij weer agressief wordt en ons kind iets aandoet? Dat zal ik mezelf nooit vergeven. Aan de andere kant is en blijft het wel de vader, dat maakt moeilijk.

Dilemma ex in leven baby toelaten

Zal ik na alles wat er tussen mij en mijn ex is gebeurd, hem in het leven van onze baby toelaten? Of kan ik er beter voor kiezen om dit niet te doen? Ik twijfel enorm en weet niet waar ik goed aan doe.”

Dilemma: ‘Mijn 3-jarige zoontje wil lipstick op, wat moet ik doen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen