Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijk 28 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dilemma: ‘Mijn 3-jarige zoontje wil lipstick op, wat moet ik doen?’

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Leila (32) haar dilemma voor: “Mijn 3-jarige zoontje wil lipstick op, wat moet ik doen?”

“Ik draag iedere dag roze, rode of oranje lipstick. Voor welke kleur ik ga, ligt aan mijn bui en kleding. Ik denk dat ik mijn liefde voor lipstick aan mijn zoon heb overgedragen, want sinds een paar maanden is mijn peuter erg geïnteresseerd in make-up en met name lipstick. Wanneer ik bij mezelf lipstick op doe, dan wil hij dit ook. Af en toe liet ik het toe, maar ik merk dat hij nu elke dag lipstick op wil. Moet ik dat wel goedkeuren?

Meningen in klein dorp

Ik woon in een klein dorp en ik ben bang naar de meningen van anderen als zij een jongetje van drie jaar met lipstick op zien. Ook weet ik niet wat ik er zelf van moet vinden. Voor een keertje een beetje lipstick op de lippen, oké. Als we thuis zijn bijvoorbeeld, maar iedere keer? Dat gaat mij eigenlijk ook te ver. Ik heb het al een paar keer geweigerd, maar dan zegt mijn zoon ‘Bruno wil ook lipstick, ik vind het mooi’. Soms zet hij het zelfs op een gillen.

Beter om los te laten

Ik vind het best wel een dingetje en ik heb er best moeite mee. Zo erg zelfs, dat ik heb besloten om even geen lipstick meer op te doen. Ik hoopte dat Bruno zou stoppen met vragen naar lipstick. Helaas is dit niet zo. Hij helpt me er nu zelfs aan herinneren dat ik lipstick op moet doen. Elke ochtend weer. Wanneer ik het er met mijn man over heb, zegt hij dat ik het los moet laten. Hij ziet het probleem niet. Hij komt uit Amsterdam en hij is gewend dat iedereen mag doen en laten wat hij wil. Wil hij lipstick op als kind van drie? Dan doet hij dat toch lekker. Hij ziet het probleem niet, hij vindt dan ook dat ik er veel te zwaar aan til.

Dilemma: goedkeuren of niet

Ik weet nu niet wat ik moet doen. Zal ik er net zo in gaan staan als mijn man en maling hebben aan wat mensen ervan denken of zeggen? Of zal ik het gewoon niet goedkeuren en toelaten dat een jongetje van drie lipstick op wil. Ik weet het niet.”

Dilemma: ‘Moet ik het toelaten dat mijn ouders mijn kinderen zoveel cadeaus geven?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme