Dilemma: ‘Zal ik mijn onsympathieke schoonmoeder laten oppassen op de baby?’

Persoonlijk Vera Guldemeester 16 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Lonneke (29) haar dilemma voor: ‘Zal ik mijn onsympathieke schoonmoeder laten oppassen op de baby of zullen we ons kind naar het kinderdagverblijf brengen?’

“Ik kan eindelijk van de daken schreeuwen dat ik zwanger ben. Na lang wachten had ik drie maanden geleden een positieve zwangerschapstest. Ik heb mijn vriend en onze families nog nooit zo blij gezien. Naast veel vreugde, brengt de komst van een kleintje ook veel geregel met zich mee. Na mijn zwangerschap wil ik graag hetzelfde aantal uren blijven werken. Mijn schoonmoeder bood ons direct aan om de dagen dat ik werk op te passen, maar ik weet niet of ik daar wel op zit te wachten.

Onsympathieke schoonmoeder laten oppassen?

De band tussen mijn schoonmoeder en mij is allesbehalve goed. Er is al een aantal keer iets voorgevallen waardoor ik het liefst zo ver mogelijk bij haar uit de buurt blijf. Ook mijn vriend is geen fan van haar, maar het is en blijft zijn moeder. Op het moment dat we vertelden dat ik zwanger was, was ze direct enthousiast en zei ze dat ze graag op onze kleine wilde passen. Heel lief, maar ik weet niet of ik mijn onsympathieke schoonmoeder wel wil laten oppassen en zeker niet drie hele dagen.

Kinderdagverblijf

We hebben verschillende kinderdagverblijven bekeken en ons kind bij één kinderdagverblijf voor drie dagen ingeschreven. Na mijn zwangerschapsverlof is daar plaats in de babygroep. We moesten wel even slikken toen we hoorden hoeveel dat elke maand zou gaan kosten. Mijn vriend gaf direct aan dat we dat geld niet zouden hoeven uitgeven, als mijn schoonmoeder op ons kind zou gaan passen. Het zou met gemak een half maandsalaris schelen. Dat heeft mij wel aan het denken gezet.

Moeilijk dilemma

Mijn vriend en ik hebben ons dilemma al meerdere keren besproken. Gelukkig hebben we nog een aantal maanden voordat de baby komt, maar het kan best zijn dat we het dan nog niet weten. Zullen we mijn onsympathieke schoonmoeder drie dagen op de baby laten passen om veel geld te besparen, of zullen we de baby naar het kinderdagverblijf brengen? Als we voor dat laatste kiezen hoeven we minder contact met haar te hebben. We twijfelen erg.”

Kim (29): ‘Mijn schoonmoeder kwam zonder overleg binnen tijdens mijn bevalling’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen