Dilemma: ‘Zal ik tijdens mijn verlof naar het feest van mijn vriendin gaan?’

Persoonlijk Wilma Groothuis 8 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Regelmatig krijgen we vragen van lezers van Famme over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Claudia (27) haar dilemma voor: “Zal ik tijdens mijn verlof naar het feest van mijn vriendin gaan?” 

“Ik ben momenteel 35 weken zwanger en bezig met mijn laatste werkweek voor mijn verlof. Ik kijk er stiekem wel echt naar uit, het lijkt me heerlijk om eindelijk helemaal in die bubbel te kunnen duiken. En ik ben er ook wel aan toe, het wordt nu allemaal wat zwaarder en ik ben weer wat sneller vermoeid, dus ik ben blij dat het bijna zo ver is.”

Twee uur rijden

“Ik ga dus met verlof als ik 36 weken zwanger ben. In die week daarna, als ik 37 weken zwanger ben, is mijn vriendin jarig en geeft ze een feestje. Daar komen ook andere meiden die ik al een tijdje niet heb gezien, maar wel hele leuke herinneringen mee heb, dus het lijkt me echt hartstikke gezellig. Het enige nadeel is dat het zo’n twee uur rijden is daarheen en daar zit voor mij ook het dilemma.

Ik heb nogal last van bekkenklachten, waardoor het autorijden voor mij best pijnlijk kan zijn. Ik ga dan ook liever niet zelf rijden en zeker niet twee keer op een dag zo’n lang stuk. Nu is het feest op een doordeweekse avond en kan mijn partner vanwege een belangrijke afspraak op zijn werk ook helaas niet mee.”

Blijven slapen

“Nu heeft iemand die ook naar het feest gaat en relatief dichtbij mij woont, aangeboden dat ik mee kan rijden met haar. Hartstikke lief van haar, alleen ze blijft wel bij mijn vriendin slapen, omdat zij de afstand ook best lang vindt en dit makkelijker vond. Ik kan dus met haar mee rijden naar het feest en mijn vriendin vindt het ook geen probleem als ik blijf slapen, maar toch twijfel ik of ik dat wel moet doen.

Wat nou als er iets met het kindje is of de bevalling zelfs al begint? Dan ben ik niet bij mijn eigen verloskundige en ziekenhuis in de buurt, maar het ergste: ook niet bij mijn partner. Ik moet er niet aan denken dat hij eventueel het begin of zelfs de hele bevalling mist, alleen maar omdat ik naar het feest van mijn vriendin wilde. Hij heeft ook toegegeven dat hij het wel een tricky situatie vindt.”

Aan niks ontbreken

“Maar aan de andere kant snap ik ook dat de kans klein is dat de baby al in week 37 komt en dan ook nog eens precies op het moment dat ik niet thuis zou zijn. Mijn vriendin heeft ook gezegd dat ze goed voor me zal zorgen en er altijd is als er iets zal zijn of gebeurt. En dat geloof ik direct, ze is hartstikke zorgzaam en het zal me ook aan niks ontbreken die twee dagen bij haar.

Misschien is het dus ook een beetje overdreven om vanwege de afstand niet naar het feest te gaan, maar toch blijft de gedachte dat er wel wat gebeurt en mijn partner niet op tijd erbij is, in mijn hoofd zitten. Daarom dus mijn dilemma: zal ik tijdens mijn verlof naar het feest van mijn vriendin gaan, omdat ik weet dat ik daar in goede handen ben en er ook echt zin in heb? Of zal ik toch niet gaan, omdat de afstand gewoon erg lang is en mijn partner ook niet in de buurt is? Ik hoor graag wat jullie denken.”

Dilemma: ‘Kan ik van mijn partner verlangen dat hij langer verlof opneemt?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen