Dilemma: ‘Wanneer zal ik mijn peuter aan mijn nieuwe vriend voorstellen?’

Persoonlijk Vera Guldemeester 10 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Sheila (35) haar dilemma voor: ‘Wanneer zal ik mijn peuter aan mijn nieuwe vriend voorstellen?’

“Sinds een maand heb ik een nieuwe vriend, Ruud. Na een vervelende scheiding vorig jaar ben ik blij dat ik een nieuwe relatie heb en weer gelukkig in de liefde ben. Ik merkte al vrij snel dat ik bij Ruud helemaal mezelf kan zijn. Ik ben in tijden niet zo verliefd en blij geweest. Het liefst zou ik altijd bij hem zijn en alles met hem willen delen. Helaas gaat dat nog niet. Ik zorg namelijk, op twee weekenden in de maand na, fulltime voor mijn tweejarige zoontje Ben. Ik vraag mij af wanneer het een goed moment is om mijn peuter aan mijn nieuwe vriend voor te stellen.

Voorstellen aan nieuwe vriend

Ik wil Ben graag aan Ruud voorstellen, want ik heb veel zin om met Ben en Ruud leuke dingen te gaan doen. Voor mij is het ook makkelijker als ik niet steeds oppas hoef te regelen als Ruud en ik elkaar willen zien. Maar Ruud en ik zitten nog in de beginfase van onze relatie en ik zou het vervelend vinden als Ben zich nu al aan Ruud gaat hechten. Stel je voor dat wij toch niet goed bij elkaar blijken te passen en uit elkaar gaan. Ik wil niet dat hij op zijn jonge leeftijd weer een gebroken relatie mee moet maken. Dat wil ik zien te voorkomen.

Jaloers

Ik heb bij mijn ex-man aangegeven dat er een nieuwe liefde in mijn leven is. Hij reageerde erg jaloers en ik merkte dat hij het mij niet gunde. En dat terwijl hij van mij wilde scheiden. Ook zei hij direct dat Ruud ver uit de buurt van Ben moest blijven. Een paar dagen later besprak ik het met mijn ouders en ook zij gaven aan dat het beter is om eerst de relatie met Ruud te ontdekken en te kijken of het tussen ons echt klikt. Ik snap het wel, maar ik zou het ook fijn vinden als Ruud ziet hoe ik als moeder ben.

Wanneer nieuwe vriend voorstellen?

Ik vind het een moeilijk dilemma. Het liefst stel ik Ruud en Ben morgen al aan elkaar voor, maar ik weet dat dat eigenlijk te snel is. Maar wanneer is het dan het beste moment om mijn peuter voor te stellen aan mijn nieuwe vriend? Moet ik nog twee maanden wachten? Of drie? Of misschien nog wel langer? Ik weet het echt niet.”

Dilemma: ‘Zal ik mijn kind wel of niet vijf dagen per week naar het kinderdagverblijf brengen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen