Dilemma: ‘Zal ik zonder man en kinderen op vakantie gaan?’  

Persoonlijk Vera Guldemeester 3 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Eva (33) haar dilemma voor: “Zal ik zonder man en kinderen op vakantie gaan?”

“Samen met mijn man heb ik twee kinderen onder de drie jaar. Ik vind het fantastisch om moeder te zijn en onze kinderen 24/7 om me heen te hebben, maar ik vind het ook erg zwaar. Ik wist niet dat een mens zó moe kon zijn met een jong gezin. Toen ik nog geen moeder was en vertelde aan een vriendin, die wel al moeder was, dat ik moe was, moest ze hard lachen. Inmiddels weet ik maar wat goed wat ze toen bedoelde. 

Zonder man en kinderen op vakantie

Mijn man ziet ook wel hoe moe ik ben. Hij stelde daarom voor dat ik alleen op vakantie zou gaan. Gewoon een weekje lekker in een hotel met zwembad. Een beetje zonnen, dutjes doen, lekker eten en wat zwemmen. Een week even niet ‘aan’ staan en alleen maar opladen. Hij zou het met de kinderen en de opa’s en oma’s wel redden.

Herboren terugkomen

Toen mijn man dat voorstelde, vond ik het ontzettend lief van hem. Een echt cadeautje. Het lijkt me heerlijk om herboren terug te komen. Toch ben ik er nog niet zeker van of ik wel moet gaan. Ik mis mijn kinderen al als ik een uur bij de kapper zit, laat staan als ik ze straks dagen niet zie. En wat als er iets met ze gebeurt? Dan moet ik eerst een vliegtuig in. Wat als er geen stoel meer over is en ik vast zit? Ook dat lijkt mij verschrikkelijk. 

Wat moet ik doen? 

Ik twijfel nu dus erg over wat ik moet doen. Zal ik zonder man en kinderen op vakantie gaan en een week genieten van alle rust? Of zal ik gewoon thuisblijven en mij dan maar over mijn vermoeidheid heen proberen te zetten?” 

Dilemma: ‘Kan ik mijn drie maanden oude baby bij de oppas brengen om zelf op vakantie te gaan?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen