Bewezen: 11 dingen die je aantrekkelijker maken

Gezondheid Noortje Molenaar 16 apr 2017
Leestijd: 5 minuten

Soms wil je nét een tikkie meer je best doen. Voor een nieuwe liefde, feestje of op je nieuwe werk. Fijn nieuws: de onderstaande 13 punten maken je nog mooier, sexier, en aantrekkelijker dan je al was.

Wetenschappers geven je tips die je aantrekkelijkheid een flinke boost geven. Altijd leuk om te weten, je weet nooit wanneer het van past komt.

1. Smile!

Lekker cliché, maar echt waar. Vrolijkheid is aantrekkelijker dan alle andere emoties, blijkt uit onderzoek. Geen verrassing op zich. Als je mannen vraagt waar ze bij hun vrouw op zijn gevallen, is het antwoord vaak ‘de lach’. Blijheid wordt door veel mannen geassocieerd met vrouwelijkheid, legt psycholoog Alec Beall uit. ‘Andersom geldt namelijk ook dat een te blije man minder aantrekkelijker wordt gevonden. Lachende vrouwen ogen vriendelijk en uiteindelijk seksueel ontvankelijk.’

2. Draag rood

Dat komt door de associaties die we met de kleur rood hebben: passie, rozen, warmte, en … seks. Om die reden zeggen wetenschappers dat mannen wereldwijd een voorkeur voor rood hebben. Dus waar je ook op zoek bent naar de liefde, zorg dat je in elk geval een rood jurkje in de kast hebt hangen (liever: aan hebt).

3. Niet té hard-to-get spelen

Een klein beetje kan geen kwaad, juist niet, maar gooi niet je eigen glazen in. Laat je lover niet gissen naar je gevoel, zeg gewoon hoe je je voelt. Met die info kan hij/zij veel beter voor zichzelf bepalen hoe aantrekkelijk ‘ie jou vindt. En al helemaal als je al een relatie hebt. Dan kan je partner zich aanpassen en je helpen. Vind jij ook weer lief.

4. Hogere stem

Zet een hogere stem op in mannelijk gezelschap. Niet à la Tweety natuurlijk, maar mensen hebben vaak verschillende stemhoogtes. Als je daar – niet te geforceerd – op let, sla je die leuke vent misschien wel sneller aan de haak met een lievere stem. Dat is biologisch en evolutionair bepaald.

5. Gevoel voor humor

‘Hij maakt me vaak aan het lachen,’ zeggen veel vrouwen over hun partner. En dat geldt ook andersom. Ook mannen hebben op hun lijstje van aantrekkelijke dingen aan een vrouw vaak ‘humor’ staan. En naast dat je zelf soms grappig bent: dat je om zíjn grapjes lacht. Wel oprecht natuurlijk. Volgens onderzoek laat je humor namelijk zien hoe slim je bent en waar je cognitieve talenten liggen, wat weer belangrijk is voor het nageslacht. 😉

6. Goed kapsel

Als je haar maar goed zit, toch?! Inderdaad. Hoewel uiterlijk niet het allerbelangrijkste is, laten schoon haar, gestreken kleren en een schone huid wel zien dat je jezelf goed verzorgt. Iets waar aantrekkelijkheid heel erg op wordt beoordeeld. We kiezen vaak voor een partner die op dat gebied op hetzelfde level zit als onszelf.

LEES OOK: Dit zijn de 4 algemene seksdromen en hun betekenis

7. Stress-alert

Net als dat lachen en vriendelijkheid je aantrekkelijk maken, maakt stress je dat niet. Wallen of een doffe huid zijn funest. En stress uit zich soms niet alleen in je uiterlijk, maar kan ook voor een zwakker immuunsysteem zorgen. In een Europees en Zuid-Afrikaans onderzoek werd duidelijk dat vrouwen de mannen aantrekkelijker vonden die minder stress (lager cortisolgehalte gemeten) en meer weerstand hadden. ‘Vrouwen lijken daar onbewust een neus voor te hebben,’ vertelt de schrijver van het artikel en psycholoog Fhionna R. Moore. Vrouwen zien er zonder wallen uiteraard ook aantrekkelijker uit. Fit zijn en relaxtheid wordt flink gewaardeerd.

De onderzoekers denken dat het bij mannen ook ligt aan het testosterongehalte, dat samenhangt met een sterk immuunsysteem en minder stress.

8. Show die curves

Vrouwen denken vaak dat mannen liever voor slank en dun gaan, maar juist het tegenovergestelde blijkt waar. Mannen geven liever de voorkeur aan bredere heupen (goed voor het voortplanten ;-)). Biologisch gezien houden mannen daarvan omdat de vrouwen met heupratio 7:10 het optimale oestrogeengehalte hebben en minder vatbaar zijn voor hart- en vaatziekten en diabetes. Tip: je heupen kun je extra benadrukken door je loopje, letterlijk door je heupen meer opzij te wiegen. Vinden mannen nóg aantrekkelijker. Net als hoge hakken, die accentueren je vrouwelijke vormen.

9. Make-up: less is more

Geen rode lippen meer dan? Nou misschien wel. Net als dat we denken dat mannen op dunne ladies vallen, denken we ook dat ze van meer make-up houden dan ze in feite doen, volgens Engels onderzoek. ‘Vrouwen passen hun make-up aan aan de verwachtingen die zij denken dat anderen hebben – onterecht.’ Plús dat de hoeveelheid make-up bij iemand een bepaalde indruk of verwachting kan creëren. ‘Dames met flinke lagen make-up worden als minder betrouwbaar gezien. Mannen zien liever wat natuurlijkere make-up.’ Daarbij moet je uiteindelijk dragen waar je je fijn bij voelt, omdat zelfvertrouwen ook weer aantrekkelijk is.

10. Groepsdruk

Dankzij het ‘cheerleader effect’ lijken mensen aantrekkelijker als ze in een groep zijn. Een onderzoek aan de Universiteit van Californië laat zien dat mensen foto’s van mensen in een groep als aantrekkelijker beoordeelden dan een portretfoto. Dat komt doordat we liever een ‘gemiddeld gezicht’ uit een groep van minder knappe mensen pikken. Maar waarom willen we zo’n gemiddeld gezicht? ‘Typische of normale gezichtskenmerken worden aantrekkelijker geworden en passen meer in het plaatje van een potentiële partner. En uiteindelijk weer in die van gezond nageslacht. Goed excuus dus om je vriendinnen weer eens op te trommelen voor een stapavond.

11. Neem een hond

Huisdieren zijn sowieso een instant gespreksonderwerp, maar toegegeven, deze werkt meer voor mannen. Een Frans experiment liet namelijk zien dat vrouwen drie keer sneller hun telefoonnummer gaven aan een man met een hond dan aan eentje zonder. Vrouwen associëren dit namelijk met zorgzame eigenschappen, belangrijk voor een gezin later. Over het effect van vrouwen met een huisdier is nog niets bekend.

En dan nu 10 dingen die wij extreem aantrekkelijk vinden aan mannen.

Nog meer Famme? Volg ons ook op Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reader's Digest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme