Jouw kleine Ram is een enthousiasteling die precies weet wat-ie wil

Horoscoop Redactie 15 apr 2017
Leestijd: 4 minuten

Is jouw kind tussen 21 maart en 20 april geboren, dan is hij of zij een echte enthousiasteling die precies weet wat ‘ie wil. Dit krijg je als Steenbok-, Waterman- en Vissen-moeder te stellen met je kleine Ram.

Ram-kind met een Steenbok-moeder

Vuur en Aarde element

De pionier met de verantwoordelijke moeder. Het zal niet meevallen om je kind in de pas te krijgen. Jij wil je gezag gebruiken om je kind de regels van het leven bij te brengen. Je bent ambitieus, altijd op weg naar de top, en hebt ook nog eens veel verantwoordelijkheid. En als jij druk bezig bent om de regels te bepalen, is je ongeduldige Ram-kind al in de weer om het avontuur op te zoeken. Niets is gek genoeg, de pionier zit alweer boven in de boom of rijdt met een sneltreinvaart met z’n fietsje langs je heen. Jou in verwondering achterlatend. Je kind moet zijn energie kwijt. Creëer dus situaties waarin dat kan. Ga naar het bos, stook een vuurtje, laat je kind helpen bij de barbecue. Jij zal alles van te voren zo geregeld hebben dat er niets kan gebeuren. Wees niet te streng voor je kind, daar kan hij niet zo goed tegen.
Maar ook als je kind op school zit, is het een straf als het te lang stil moet zitten en niets mag zeggen. Probeer met de juf of meester af te spreken om je kind een extra werkje te laten doen zodat het zich een beetje kan afreageren. Schriftjes rondbrengen, bord schoon vegen ofzoiets. Je zult zien dat het daar weer een stuk rustiger van wordt.
Tip: je kind is een jager. Probeer als moeder steeds weer nieuwe dingen te ondernemen en te bedenken. Dat kan lastig zijn, want jij bent iemand die van structuur, orde en regelmaat houdt.

Ram-kind met een Waterman-moeder

Vuur en Lucht element

Het extraverte wilde kind met de sociale moeder. Jij bent een moeder die steeds nieuwe dingen bedenkt. Dat is heerlijk voor een Ram-kindje die altijd op zoek is naar avontuur. Je voedt je kind zelfstandig op en stimuleert het om al vroeg zijn/haar eigen weg te gaan. Je hebt een levendig, veeleisend en eigenzinnig kind, dat meer structuur nodig heeft. Dat weigert hij liever en wil zijn eigen zin doen. Leer je kind om af en toe wat meer geduld te hebben. Dat is misschien niet jouw sterkste kant maar jullie hebben dit beiden echt nodig. Het hoort een beetje bij de Ram om zich te verzetten tegen ‘autoriteit’. Als hij die tegen komt gaat hij drammen, en regels staan nou eenmaal niet in het woordenboek van de Ram. Je kind is een echte pionier. Blijf hem uitdagen en activeren om bijvoorbeeld te sporten of verzin hoe hij op een andere manier zijn energie kwijt kan.
Leer je kind dat het niet met alle vriendjes en vriendinnetjes mee hoeft te doen.
Tip: probeer toch iets meer te praten en knuffelen met je kind. Hij heeft ook veiligheid en geborgenheid nodig, en dat zoekt hij thuis in het gezin.

Ram-kind met een Vissen-moeder

Vuur en Water element

Het actieve kind met een dromerige moeder. Jij wil het liefst de hele dag met je kind knuffelen en kroelen. Maar daar heeft je kind helemaal geen tijd voor! Die wil spannende dingen doen, is actief en rent en holt je voorbij. En jij als Vissen-moeder hebt in eerste instantie de neiging om je aan te passen. Je bent grenzeloos en makkelijker te beïnvloeden. Pas daarvoor op bij je kind, die heeft dat door. Je bent een dromerige moeder die haar kind kan idealiseren. Maar met een Ram-kind kom je snel in de realiteit terecht. Pas op dat je niet in slachtoffergedrag vervalt, want daar kan een Ram niet tegen. Je hebt een energiek, impulsief, enthousiast en vurig kind dat staat te popelen om overal op af te gaan. Je zult af en toe wel in moeten grijpen als hij gaat doordrammen als hij iets niet mag. Je kind zoekt de grenzen van het gevaar op en heeft niet altijd in de gaten dat avontuur ook gevaarlijk kan zijn. Je hebt een echte pionier in huis, die spontaan en onschuldig met zijn/haar mening naar buiten komt. Hierbij kan hij door gebrek aan besef de ander kwetsen zonder dat het de bedoeling is.
Tip: probeer af en toe met je kind iets rustigs te doen. Vertel een mooi verhaal of lees een boek voor. Kijk naar een leuke film of ga lekker naar het strand, schelpen zoeken. Doe in ieder geval iets waar je kind rustig van wordt.

Heb je de algemene kinderhoroscoop van de Ram gemist? Hier kun je ‘m teruglezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen