15x deze dingen googelen alle kersverse moeders

Zwanger Redactie 22 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Ben je net moeder geworden? Dan is er waarschijnlijk één iemand waar je dagelijks advies aan vraagt. Je moeder? Guess again. Hoi, Google! Want je zit me toch met een aantal vragen…

Al eerder lazen we wat zwangere vrouwen googelen, maar als je je mag rekenen tot kersverse ouder, dan worden de vragen serious business. Het fijne van Google is, is dat als je bijvoorbeeld wil vragen ‘Krijgt mijn baby genoeg te drinken?’, je alleen ‘baby’ ‘genoeg’ ‘drinken’ hoeft in te vullen. Talloze fora en websites worden je tentoongesteld en je bent weer een paar minuten zoet. Handig.

Wat kersverse moeders googelen

Zijn de onderstaande vragen herkenbaar voor jou?

1. Wat is ‘reflux’ (google ‘reflux’ maar even)

Denkende dat dit het ergste is wat er op dit moment speelt in je leven. Help, straks gaat het niet meer over! Of nee erger: straks is zijn/haar tongriem te kort en moet er een knip in worden gezet.

2. Hoe leer ik mijn baby doorslapen?

En dan stiekem nog ‘snel’ erachter plakken

3. Hoelang moet ik borstvoeding geven?

Je hoopt misschien dat Google met een antwoord à la ‘twee maanden’ komt als je het even niet meer ziet zitten, maar hij verwijst je ook gewoon door naar fora waar ze het over 3 jaar hebben.

4. Mijn baby poept niet

Huh?

5. Mijn baby poept 7 keer per dag

HUH?

6. Mijn baby heeft lactose-intolerantie, wat moet ik doen?

Heeft ‘ie dat of moeten z’n darmen nog gewoon een beetje wennen aan de nieuwe situatie?

7. Hoelang blijft een baby geel?

No worries, het is een tijdelijk iets. Dit wordt ook wel hyperbilirubinemie genoemd waarbij bilirubine vrijkomt bij de afbraak van rode bloedcellen.

8. Hoe smaakt moedermelk?

In een studie werd onderzocht wat de meest gegoogelde vraag van een toekomstige ouder is. Dat is deze: ‘Kan ik de borstmelk van mij vrouw/vriendin drinken?’ Ehm, tja… Dat kan.

9. Waarom huilt mijn baby?

Nadat je deze vraag hebt getypt, wordt de onduidelijkheid alleen maar groter. Google heeft namelijk honderden antwoorden hierop.

10. Wanneer mag mijn baby zijn eerste hapje?

Je googelt het maar, want straks had ‘ie allang z’n eerste hapje moeten krijgen. Ook zielig, vandaar dat ‘ie zo huilt; hij rammelt van de honger.

11. Wat kan ik als ‘eerste hapje’ geven

Je hebt de wortel zo fijn gekookt dat het bijna ‘wortelsap’ is geworden, waarna je het smakeloze papje langzaam richting z’n mond brengt (inclusief tjoeketjoek-geluid!). Hij hapt en met grote ogen plus een bonzend hart in je keel vraag je je af of ‘ie niet stik. Gelukkig, hij vindt het lekker.

12. Mijn baby maakt knorrende geluiden

Heel veel baby’s doen dit inderdaad en als je het nog nooit hebt gehoord, dan schrik je je wezenloos. Het lijkt wel of er een Duroc-varken (google ook maar even, hij is rood) in de wieg ligt.

13. Hoe snuit ik de neus van mijn baby?

Daar een baby nog niet weet hoe ‘ie zijn neus moet snuiten is er ooit een heel handig ding op de markt gebracht: de neussnuiter.

14. Wanneer kan ik beginnen met zindelijkheidstraining?

Niet voor kersverse ouders, wel voor ouders die geen luier meer kunnen zien. Deze vraag google je meestal zo rond de 18 maanden.

15. Moet ik al tandenpoetsen als mijn kind één tand heeft?

Ja, dat moet! Een tand is nog te overzien, daarmee ben je zo klaar. Wacht maar totdat ‘ie een mond vol tanden heeft. Dan gaat het er ongeveer zo aan toe.

Een bevalling bestaat uit vijf verschillende fases. Dit zijn ze!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme